Контакти

м. Біла Церква

вул. Ярослава Мудрого,

буд. 38/12,

3 поверх, кім. 15

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Клуб "Криниця життя" відзначив День героїв

23 травня клуб «Криниця життя» провів творчий захід з нагоди Дня героїв, а також вшанували День матері та День вишиванки. Ведучою та сценаристом свята була координаторка клубу Лариса Бондарчук. А як відомо, за що не візьметься Лариса Михайлівна, все виходить просто чудово. От і цього разу в приміщенні клубу, де зібралися на концерт представники клубів «Криниця життя», «Вікторія» та «Лада», панувала атмосфера справжнього професійного концерту. Адже усі присутні глядачі змогли насолодитися авторськими піснями у різноманітному виконанні.

Розпочали захід традиційно з хвилини мовчання на вшанування пам’яті загиблих військових та виконання Гімну України. Перша частина свята приурочена Дню героя, який відзначали саме в цей день. Тому пісні і вірші присвячувалися військовій та патріотичній тематиці. Так, ансамбль «Криниця життя» під керівництвом Ольги Руденко виконали пісні «Моя Україна» (слова – Марія Бойко, музика – Микола Свидюк) та «Кленова балада» (слова і музика – Анатолій Матвійчук).

Ольга Тимошенко декламувала вірш «Коли закінчиться війна», а Лідія Трегуб – вірш «Молитва за солдата». Затим зворушливо пролунала пісня «Сік життя» (слова – Володимир Вихрущ, музика – Владислав Толмачов) у виконанні Ольги Руденко та Тамари Коломієць.

Ніна Павловська заспівала пісню «Лелеки» на слова Ореста Міщанчука.  Ця пісня написана під час російсько-української війни і аудиторії її презентували вперше.

Оскільки всі пісні, присвячені Дню героя, були ліричними та з ноткою зажури, академісти, щоб підняти настрій у глядацькій залі, вирішили показати й гумористичну сценку «Військком і його теща». Талановито, весело, природньо вийшло зіграли свої ролі Ользі Тимошенко (теща) та Галині Тищенко (зять – військком). Не будемо переказувати сюжет, краще подивитися. А почалася сценка з того, що до військкомату повісткою викликали тещу, яку вирішив мобілізувати…рідний зять – військком.  

На завершення частини концерту, присвяченій Дню героїв, у сольному виконанні Ольги Руденко пролунала пісня «Я кажу «Ні!» жахливій цій війні (слова і музика – Наталя Могилевська )

Наступна частина творчого заходу присвячувалася Дню матері. Тож академісти із великим задоволенням слухали пісню «Тернова хустина» у виконанні ансамблю. Як завше з великим умінням передати емоції прочитала вірш «Натільний хрестик» Ольга Ковальчук (автор - Галина Пігут-Николишин). У більшості глядачів від драматичного виконання Ольги Ковальчук накотилися на очі сльози.

Пісню «У матері над хатою» (слова – Валерій Ковтуненко, музика – Андрій Грановський) виконали Ольга Тимошенко і Ніна Лавренчук. Ольга Руденко та Тамара Коломієць потішили мелодійним виконанням пісні «Мамина вишня» (слова – Дмитро Луценко, музика – Анатолій Пашкевич).

А родзинкою свята став виступ дуету із клубу «Лада» Тетяни Марченко та Галини Глобенко. Вони виконали пісні «Мамо моя» (слова та музика Атаназій Чейпиш), а також пісню «Мамина сорочка» (слова та музика – Наталія Май)

Але ж ми всі знаємо, що мама – це оберіг родини, тож з нагоди Дня сім’ї академістки Ольга Руденко та Ніна Павловська подарували пісню «Мої батьки» (слова – Іван Козаченко, музика – Олександр Злотник)

Не обійшли увагою і День вишиванки. Ольга Тимошенко та Ніна Лавренчук і разом з глядачами заспівали пісні «Вишивала дівчина вишиванку», а Ольга Руденко та Ніна Павловська виконали композицію «Вишивала я».

На завершення свята прозвучала прем’єра у виконанні Ольги Руденко, яка потішила публіку новою піснею «Материнська молитва».

Концерт пройшов дуже вдало. Глядачі отримали масу задоволення. Ще б пак, де можна отак в дружньому колі послухати українські пісні, які колись виконували зірки української естради!

Фотогалерея "Клуб "Криниця життя" відзначив День героїв

 

Поділитись з друзями: