Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Знов білим цвітом вкрилися сади, І знов приходить свято Перемоги...

Минають роки, відлітають у вічність… Більше півстоліття минуло з тієї тривожної ночі, коли замовкли останні постріли гармат, прийшов мир, настала тиша, за яку заплачено ціною життів мільйонів людей. Все далі відходять грізні роки Великої Вітчизняної війни. Але не згасає пам'ять про тих, хто приніс на вівтар Великої Перемоги своє життя, хто поліг у боях заради щастя інших.
Значення свята Дня Перемоги у житті кожного, в історії нашої Батьківщини важко переоцінити. Тож до відзначення 68-ї річниці святкування Дня Перемоги академісти клубу «Серпанок» готувалися особливо ретельно. І не тільки академісти, а й їхній куратор – Олександр Іванович Ящук. Аби яскравіше передати дух того часу, здивувати присутніх і створити особливу святкову атмосферу, він привіз до клубу частинку своєї душі, свого захоплення.
Майже всім білоцерківцям відомо, що Олександр Іванович - знаний колекціонер, у його робочому кабінеті зібрана експозиція старовини, якій би могли позаздрити справжні музеї. Одним із місцевих телеканалів було навіть знято передачу про захоплення Олександра Івановича та випущено в ефір цього телеканалу.
Для святкування до клубу Олександр Іванович привіз зі своєї колекції речі воєнного часу, не тільки амуніцію, боєприпаси, а також радіо та патефон. Неможливо передати словами, яким було здивування присутніх, коли виявилося, що патефон, за віком старший від деяких академістів, працює! Тому музична сторінка у виконанні Левітана була дійсно з того часу. Засідання, присвячене 68-й річниці святкування Дня Перемоги, було не звичайним, це була справжня святкова програма під назвою «Знов білим цвітом вкрилися сади, і знов приходить свято Перемоги...» за участю академістів та запрошеної гості.
Саме програма - не зустріч, не концерт, не розповідь. Тому що цього дня на засіданні було усе: і проникливі поезії від гості, і вірші та спогади від академістів, і серпантин караоке з усім відомих воєнних пісень, і музика того часу, і відео із уривками улюблених фільмів, і зворушливі фото-колажі, і сльози, і радість, і вітання.
Обовязково вітання, адже серед академістів нашого клубу є ветерани  та  багато дітей війни. Саме вони від Олександра Івановича приймали символічні подарунки та побажання міцного здоров'я, благополуччя і щастя, квітучих весен  під мирним небом на довгі літа, успіхів і наснаги, щоб збулися всі прагнення тих, хто ціною свого життя відстояв наше мирне сьогодення.
 

 

Поділитись з друзями: