Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Зимоньку провели - Масницю зустріли

15 березня клуб «Промінь надії» відзначив Масницю. Ведучою свята була Ганна Сполович, яка розповіла про значення цього тижня перед Великим постом та які були традиції святкування на кожен день тижня. А поки розповідала хтось наполегливо рвався у двері…

Виявилося це Зима-Зимонька ніяк не хоче полишати нас. Каже, що і так була до нас ласкава, тепла, не морозна і не дуже сніжна…Та як не хвалилася Зима, як не просилася лишитися, Весна її таки попросила на вихід. Роль Зими зіграла Катерина Сахацька, а Весни – Олена Жолонківська. Пані Олена, до речі, велика майстриня рукоділля. Саме вона зробила для клубу аплікацію сонця, двох лелек, прикрашала клубну світлицю разом з координаторкою Ніною Стареньковою та колежанками.

Академісти Зиму прогнали та й давай співати! У виконанні Людмили Смірнової пролунали пісні «Масляна в гості чекає», «Весна», а всі разом заспівали «Ой, які смачні млинці», «І з сиром пироги», «Зеленеє жито, зелене».

Наталя Бондаренко зауважила, що поки Зиму виганяли, то тихенько в кімнату зайшла Масляна. Попід руки з Василем Циплухіним продефілювала по кімнаті та й пішла далі людей млинцями та варениками частувати.

Звичайно, після такого весело дійства академісти пригостили одне одного млинцями, варениками та іншими смачними стравами власного виробництва. А насамкінець, як і годиться в останній день Масниці, попросили одне в одного вибачення.

Фоторепортаж "Зимоньку провели- Масницю зустріли"

Поділитись з друзями: