Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Зі святом, молоді духом і щирі серцем!

Людмила Полях

22 листопада Академія пенсіонерів, що діє при Благодійному фонді Костянтина Єфименка, відзначила своє 8-річчя. Саме стільки років тому Костянтин Олексійович вирішив, що в  Білій Церкві люди поважного віку повинні мати можливість змістовного, якісного та пізнавального дозвілля. Всі ці роки клуби Академії пенсіонерів  щотижня збиралися за місцем проживання, аби разом поспівати, навчитися нових технік декоративного-ужиткового мистецтва, поділитися кулінарними шедеврами, послухати пізнавальні лекції, поїхати на екскурсії. За ці роки відбулося тисячі клубних засідань, сотні туристичних поїздок, більше ста загальноакадемічних заходів.

А почали цей святковий день з екскурсії на завод - фракціонатор плазми крові «Біофарма», який був відкритий 20 вересня 2019 року. Це єдиний завод у Східній Європі, оснащений за новітніми стандартами, він забезпечує високотехнологічне виробництво ліків із плазми крові, а саме: фактор VIII (препарат для хворих на гемофілію), альбумін (препарат для відновлення та підтримання об’єму циркуляції крові при травмах та операціях), імуноглобулін (білки крові, що посилюють здатність організму чинити опір хворобам). Усі 16 клубів Академії пенсіонерів ознайомилися з технологією виробництва ліків, пройшовши спеціальним оглядовим коридором всередині заводу.

А затим продовжили спілкування в неформальній обстановці в кафе «Золота нива», запросивши на святкування Костянтина Єфименка, ініціатора створення Академії пенсіонерів. Ансамбль «Спадщина» виконав Гімн Академії пенсіонерів, ансамбль «Криниця життя» подарував пісні «Как здорово, что все мы здесь сегодня собрались» та «Пора в путь дорогу». Були й танці – у виконанні хореографічних ансамблів «Криниця життя» та «Золотий серпанок». Клуб «Гармонія» порадували присутніх піснею «Ой як роки летять», вокальний ансамбль «Чорнобривці» виконали гумористичну пісню «Я музиків найняла», клуб «Золота осінь» подарував пісню «Бригадир». Квартет у складі Ольги Руденко, Ніни Павловської, Василя Бондарчука і Віктора Бількевича презентували дебютну пісню «Листья желтые». Сольно заспівала романс «Виноградная косточка» на слова та музику Булата Окуджави Тетяна Полторацька.

Звісно ж, яке свято без тостів. Керівники клубів Лариса Бондарчук, Таскіра Максюта, Тетяна Сулейманова, Людмила Плохотнюк та Любов Жаркова бажали довгих років життя, успіхів та щастя Костянтину Єфименку, а Академії пенсіонерів – процвітання.

Костянтин Єфименко, президент «Біофарми», голова Ради директорів групи компаній «Трібо», меценат

 «Радий вас бачити, шановні академісти, в такому гарному настрої і таких чудових костюмах. Олена Ткач казала, що ми зберемо на святкування чоловік сто, а я тут бачу, що нас чоловік триста, а то й більше. У нас тут не Академія пенсіонерів…будемо перейменовувати в Армію пенсіонерів.

Я хочу вам коротко розповісти про наші виробничі досягнення. По-перше, група компаній «Трібо» в цьому році стала постачальником на Пежо Сітроен, Рено Ніссан Міцубісі, Фольксваген Шкода. Ми працюємо зі світовими брендами. Ви бачили новий завод «Біофарма». Це той проєкт, яким я займався останні 2 роки. Таких проєктів немає в радіусі 3000 км. Сьогодні «Біофарма» – №10 в світі серед виробників фармацевтичної продукції. «Біофарма» найбільше підприємство Білої Церкви, уже більше, ніж «Росава». Заробітна плата становить в середньому  20 тис грн. За 2019 рік «Біофарма» заплатить до бюджету міста 200 млн. грн.

Я трішки звільнився і можу більше часу проводити з вами. Свят у нас буде більше і організовувати ми їх будемо частіше. Коли ми з Оленою планували нашу зустріч, то вона мені сказала, що це перше літо, коли ніхто з академістів не подзвонив і не запитав, чи ми збираємося восени. Я вам дякую, що ви нарешті нам повірили. Ми друзів не міняємо, ми всерйоз і надовго! Тому активного і довго вам життя, нехай щасливі будуть ваші діти і внуки. Добра, щастя і достатку вашим родинам.

Фотоальбом. Зі святом, молоді духом і щирі душею!

 


 

 

Поділитись з друзями: