Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Зберегти українську культуру під час війни - одне з найважливіших завдань

26 серпня клуб «Промінь надії» Академії пенсіонерів, що діє при Благодійному фонді Костянтина Єфименка, провів концерт з нагоди Дня незалежності України в себе на мікрорайоні «Таращанський».

Підготувалися до виступів просто на відмінно: у репертуарі були не лише пісні, а й жартівливі сценки та гуморески Павла Глазового. Жителі мікрорайону могли послухати творчі виступи та пожертвувати на допомогу ЗСУ, адже наразі майже всі клуби чим можуть, тим допомагають армії. Якщо одні шиють спідню білизну, подушки, плетуть сітки, то інші збирають постільну білизну, матраци, посуд для поселення тероборони. А всі клуби, які мають ансамблі, ще й співають, збираючи у такий спосіб матеріальну допомогу для того, щоб придбати тканини, резинки для трусів, шкарпетки тощо. Серед активних учасників цього волонтерського руху й клуб «Промінь надії». Мешканці масиву вже не раз чули їхні виступи і з нетерпінням чекають на нові.

Координатор клубу Ніна Старенкова та художній керівник Ганна Сполович разом з учасниками ансамблю провели не одну репетицію перед тим, як вийти на «велику» сцену, тобто заспівати на вулиці перед білоцерківцями.

Звучали і пісні на військову тематику, і патріотичні, і жартівливі. Розпочали захід віршами Катерини Гнатенко, яка ще не стала академісткою, але у «Променя надії» вже є надія на те, що вона приєднається до їхнього творчого гурту. Гуморески читали Ганна Сполович, Любов Мовчан, Василь Циплухін, Надія Бураченко, Наталя Бондаренко.

Окрім виступів ансамблем, були й пісні в дуеті та соло. Так, Василь Циплухін заспівав в дуеті з Марією Герасименко та Ольгою Тітовою.

Ось так академісти дають фору і сумним новинам, і своїм власним проблемам. Не здаються, одним словом! Ще й земляків підбадьорюють гарною українською піснею. А в наш час навіть той факт, що є кому зберігати українську народну творчість та показувати її громаді міста, вже дуже багато значить!

Дякуємо усім білоцерківцям, хто слухав і допомагав армії! Разом переможемо!

Поділитись з друзями: