Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Заспіваймо пісню за Україну

29 квітня у клубі «Лада» пройшов чудовий концерт, присвячений українській пісні. Наперед забігаючи, зазначимо, що цей клуб проводить неймовірно цікаві, змістовні та добре сплановані заходи. А вдається робити такі зустрічі завдяки організаційним здібностям координатора клубу «Лада» Тетяні Марченко, сценаристу та ведучій заходів Світлані Гудій та ансамблю клубу, до складу якого входять Галина Глобенко, Людмила Апальонова, Наталія Мартинюк та Євгенія Бедрата та Тетяна Марченко.

Надзвичайно вдячні академісти клубу Юрію Петрику, начальнику управління освіти і науки БМР та Лілії Ляшенко, директору Центру позашкільної освіти та професійного самовизначення учнівської молоді «Соняшник» за можливість займатися улюбленою справою в стінах цього закладу.

Клуб за ці чотири місяця, відколи оселився в центрі «Соняшник», прямо таки розквітнув. Академісти підготували та провели масу цікавих заходів, у тому числі залучаючи до спільної діяльності і діток, які приходять на навчання до центру. Таким чином, продовжується співпраця Благодійного фонду Костянтина Єфименка та управління освіти і науки БМР в рамках проєкту «Єдність поколінь».

Ось і сьогодні, на творчий вечір, академісти запросили вихованців танцювального та вокального гуртків Ярославчика та Костянтина Плоденків, які прийшли на зустріч зі своєю мамою Оксаною. Маленькі українці презентували поважним слухачам старшого віку легендарні пісні «Ой, у лузі червона калина» та «Лента за лентою», а Ярослав ще й показав танцювально-співочу композицію.

А затим діти слухали, як співають бабусі. І послухати було що: 15 пісень виконали академісти! Оскільки концерт присвячувався саме українській пісні в усіх її проявах, то згадали і колядки, і щедрівки, і веснянки, і побутові та жартівливі пісні.

У виконанні ансамблю, тріо, дуету та соло прозвучали: «Світла паняночка по світу ходила», «А вже весна, а вже красна», «Я щаслива з роду», «На городі буркун ягідок не родить», «Покохала діда», «Цвіте, цвіте черемшина», «Кум прийшов», «Ой, гарна я, гарна», «Ой попід гай зелененький», «Я вранці голос горлиці люблю», «За широким, за Дніпром», «Летіли дві чайки», «Туман яром, туман долиною», «Ой у полі три тополі», «Місяць завжди на сторожі».

Світлана Гурій до кожної пісні знайшла віршований вступ, гарне слово, розповіла легенду про те, як Бог обдарував Україну талантом співу. І, дійсно, українців важко уявити без пісні. Ми співаємо і в радості, в печалі. На весіллях і родинах, випроводжаючи на службу в армію чи в далеку дорогу, під час роботи або відпочинку. Все життя українця супроводжує рідна пісня. Бо для нас співати як дихати. Тож цей концерт, підготовлений клубом «Лада», вийшов напрочуд затишним, камерним, атмосферним.

Бажаємо клубу подальших творчих успіхів!

Фотогалерея "Заспіваймо пісню за Україну"

  

Поділитись з друзями: