Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Спортивна весна почалася фестивалем

 

Питання розвитку масового спорту сьогодні в країні  стоїть гостро.  І хоч у  міських дитячо-юнацьких спортивних школах культивується більше 30 найрізноманітніших видів спорту на будь-який смак, проте, і це варто врахувати, далеко не всі вихованці цих закладів стануть професійними й відомими спортсменами. Але заняття улюбленим видом спорту з дитячих та юнацьких років унеможливить вироблення шкідливих звичок, стане надійним фундаментом для формування позитивних рис вдачі особистості і, звичайно, гартуватиме характер, вчитиме тримати удар як на спортмайданчику, так і в житті.

 

За останні роки ми звикли проводити дні відпочинку якось стандартно й зовсім без користі для власного здоров’я, надаючи перевагу телевізору чи комп’ютеру. А потім дивуємося, звідки взялися хвороби чи  зайва вага?

Та 3 березня, незважаючи на вихідний, спортивна зала Білоцерківської гімназії № 1 сяяла дівочими й жіночими посмішками, радісними емоціями батьків вихованців ДЮСШ «Юність», де культивуються такі види спорту, як художня гімнастика, важка атлетика, шахи і волейбол. У цій спортивній школі навчаються 550 білоцерківських дітей, працює 18 досвідчених тренерів.

 

Ідея проведення цьогорічного фестивалю волейболу, присвяченого Міжнародному жіночому дню 8 Березня, належить директору ДЮСШ «Юність» Володимиру Корнієнку – людині, яка душею вболіває не лише за розвиток спортивного закладу, а й за популяризацію активного спортивного життя  серед дітей та юні міста.

Після звернення до всіх присутніх Володимира Корнієнка, до вітального слова була запрошена Олена Ткач.  «Одним із головних напрямків діяльності Благодійного фонду, розпочала свій виступ Олена Дмитрівна, - є розвиток масового спорту, особливо серед дітей та молоді. Тому активно підтримуємо секції з хокею та фігурного катання ДЮСШ «Білий Барс», а сьогодні в гостях у вас - на фестивалі волейболу. Для мене це новина, що фестиваль проводиться вперше, я думала, це традиційний спортивний захід для міста. А для фонду -  то є велика честь бути причетним до цього справжнього спортивного свята, участь у якому беруть і досвідчені волейболістки-ветерани, і спортсмени-початківці. Від Костянтина Єфименка прийміть вітання з Міжнародним жіночим днем і побажання бути здоровими, усміхненими, щасливими жінками, бо від жінки – усе на цій землі!»

 

 

Розпочався фестиваль із показових виступів на кращу подачу та передачу м’яча наймолодшими вихованцями, а потім відбувався матч поколінь між чемпіонами України з волейболу серед ветеранів  - командою «Ліберо» - та командою ДЮСШ «Юність», яка в 2010 році виборола звання чемпіона України серед дівчат, у 2011 році стала срібним призером цього чемпіонату, а в 2012-му – переможцем Міжнародного турніру з волейболу серед дівчат за участю Росії,України, Білорусі. Тренує цю команду – старший тренер відділення волейболу ДЮСШ «Юність» Олександр Васьківський. Треба зазначити, що в цих протилежних командах, як не дивно, грали дві мами і дві доньки. Це символічний приклад успадкованої, як-то кажуть, із молоком матері, любові до спорту. І хоча перемога дісталася юним, але досить вправним вихованцям спортшколи, гра волейболісток-ветеранів була гідною, вартою компліментів, уваги  й захоплення!

 

У рамках заходу пройшов конкурс малюнка «Я люблю волейбол».

Усі 68 учасниць фестивалю отримали від Благодійного фонду Костянтина Єфименка пам’ятні подарунки, а також незабутні враження і  глибоке переконання в тому, що популяризувати командні види спорту треба повсякчас, якщо хочемо мати здорове й успішне майбутнє.

 

Спортивна весна почалася фестивалем. Фотогалерея

 

 

 

 

 

 

Поділитись з друзями: