Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Вишиванка єднає покоління українців

          18 травня у всьому світі відзначається День вишиванки. Українці та наші друзі – іноземці з різних куточків світу одягають національний український одяг. Вишитий одяг – один із головних елементів української культури. Вишиті рушники, сорочки, плахти, кептарі, жупани були звичайним одягом у кожній українській родині. Недаремно, вишиванку називають генетичним кодом української нації. В узорах на білому полотні переплелися і смуток, і радість. Так і в житті: переживши ракетний обстріл вночі, ми вранці одягли свої чарівні вишиванки і посміхаємося до світу!
 
          З нагоди свята ошатно вбрані білоцерківці зібралися на галявині біля бібліотеки №5 на масиві Незалежності. До заходу, організованого завідувачкою книгозбірні Світланою Хмільовою, провідною бібліотекаркою Майєю Боженко та їхніми колегами, були запрошені учні Фахового коледжу економіки та управління Національної академії статистики, обліку та аудиту, школи мистецтв №4 та академісти клубу «Золота осінь».
        На фоні чудової композиції з жовто-блакитних кульок, старовинної вишиванки, тематичних книг учениця школи мистецтв №4 Діана Лябах зіграла на гітарі дві пісні «Ой у лузі червона калина» та «Чом ти не прийшов», а студенти Ярослав Вихрест, Настя Посудевська, Юля Коркішко та Софійка Левченко декламували тематичні вірші. Бібліотекарка Майя Миколаївна розповіла про історію виникнення свята та цікаві факти про традицію вишивання.
 
 
         Затим настав час виступити академістів. Сольно заспівали пісні членкині клубу «Золота осінь» Катерина Пушка та Зоя Марчук. Ансамбль клубу (керівник Людмила Хоменко) порадував присутніх чудовим виконанням пісень, присвячених відразу трьом святам: Дню матері, Дню сім’ї та Дню вишиванки!
        Ось такий багатий травень на свята, які не є державними, але вже давно стали народними, бо присвячені любові до мами, родини й України!
 

Поділитись з друзями: