Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Вернісаж "Червоная калинонька"

 2 жовтня клуби «Криниця життя» (координатор - Лариса Бондарчук, керівник ансамблю - Ольга Руденко), «Гармонія» (керівник ансамблю та координатор клубу - Таскіра Максюта), «Чарівна мить» (координатор клубу - Ніна Янова, керівник ансамблю - Ніна Левченко), «Золота осінь» (координатор клубу - Любов Жаркова, керівник ансамблю - Людмила Хоменко) та представниця клубу «Лада» Людмила Апальонова взяли участь в обласному музично-пісенному вернісажі «Червоная калинонька», який популяризує пісенну спадщину видатного українського композитора, диригента, хормейстера, автора пісень, хорів, кантат та опер-казок для дітей, священника, педагога, громадського діяча Кирила Григоровича Стеценка.

Захід відбувся у селі Веприк Фастівського району, де з 1920 по 1922 рік проживав та працював священником у місцевій церкві Кирило Стеценко і де, після важкої хвороби, був похований.

Символічно, що білоцерківці взяли участь у цьому фестивалі на запрошення керівництва меморіального музею композитора, що розташований у колишній хаті Кирила Стеценка. Адже сам композитор деякий час працював вчителем співу в Білоцерківській гімназії.

Умовою участі в заході було виконання однієї з пісень на музику К.Г. Стеценка. Також академісти разом з учасниками фестивалю з Фастова поклали квіти до пам'ятника К.Г. Стеценку біля церкви, де він колись був протоієреєм.

Окрім клубів Академії пенсіонерів, на фестиваль приїхали творчі колективи зі Сквири, Борисполя, Фастова, Богуслава, а також представники Іванківської селищної територіальної громади та Пристоличної сільської ради. Брали участь у святі й господарі – вокальний ансамбль «Мальви» веприцького будинку культури.

І, хоч голоси у вищезазначених професійних виконавців були неймовірні, а виконання пісень – просто вищий хоровий пілотаж, все ж і наші клуби не загубилися на фоні маститих виконавців, а були своєрідними перлинками у творчому віночку співучих, красивих і творчих людей.

Під час такого свята керівник Благодійного фонду Костянтина Єфименка Олена Ткач познайомилася та обмінялася контактами з керівниками ансамблів з інших населених пунктів, а отже віримо, що не за горами той час, коли академісти знову завітають на гостину ще до якоїсь співучої громади Київщини для спільного творчого вечора.

 

Поділитись з друзями: