Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Вагома підтримка ерудитів

Віра Гутник,
директор ЦТДЮ «Соняшник»
 
 
Упродовж 2012-2013 н.р., як і в попередні роки, молоді інтелектуали нашого міста, в рамках міського чемпіонату з інтелектуальних ігор серед команд ерудитів загальноосвітніх навчальних закладів, який щорічно проводить Центр творчості дітей та юнацтва «Соняшник», змагались за звання найерудованішої команди.
У вересні, у відбірковому груповому турнірі, в боротьбу вступили 25 команд, 7 з яких вибули зі змагань у середині грудня, тому що виявились найслабшими. На другому етапі, в півфінальному груповому турнірі, до початку березня, 18 команд боролись за те, щоб потрапити в число дванадцяти кращих команд.
У фінальну битву включилися чотири найсильніші команди ерудитів: БЗШ №5, БСШ №12, БСПМШ №16 та економіко-правовий ліцей.
Слід зазначити, що команди-фіналісти під час дев’ятимісячного інтелектуального марафону в рамках чемпіонату провели 35 ігор, в яких знаходили відповіді і рішення майже на 900 питань та завдань різноманітної тематики. Команди грали в основному в авторські інтелектуальні ігри клубу «Ерудит».
В арсеналі клубу нараховується близько п’ятдесяти різноманітних ігор.    У фіналі теж використовувались авторська гра клубу «Веселковий млин», яка дає можливість показати не тільки командну гру, а й індивідуальні знання та ерудицію кожного члена команди. Молоді інтелектуали шукали відповіді на питання в галузі історії, мистецтва, спорту, літератури, географії та техніки, а також загальнопізнавального характеру.
Цього разу приміщення для проведення фіналу чемпіонату люб’язно надала адміністрація спеціалізованої школи №12. Учні цієї школи подарували всім присутнім  цікаві мистецькі паузи.
Фінальні змагання проходили за сприяння та підтримки Благодійного фонду Костянтина Єфименка.
У перервах між іграми грамотами управління освіти і науки та цінними призами були нагороджені лідери в індивідуальному заліку-найрезультативніші гравці чемпіонату.
За І місце грамоту отримав Пильник Олексій (БСШ№12), за ІІ місце – Драбинко Віталій (економіко-правовий ліцей) і ІІІ місце виборов  Володимир Безвербний (БЗШ№5).
Цінними призами були нагороджені також найактивніші ерудити серед глядачів, за правильні відповіді на запитання ведучого фіналу М.І. Обухівського. До речі, Михайло Іванович – відмінник освіти України, удостоєний педагогічного звання «керівник гуртка-методист», більше 20-ти років очолює міський клуб інтелектуальних ігор «Ерудит». Педагог є автором численних інтелектуальних ігор, підготував методичний збірник «Організація та проведення командного чемпіонату з інтелектуальних ігор».
Нагороди переможцям вручала директор фонду Костянтина Єфименка Олена Дмитрівна Ткач. Вже вдруге цей благодійний фонд виступає спонсором міського чемпіонату інтелектуалів, підтримуючи обдаровану молодь міста.
У своєму виступі Олена Дмитрівна наголосила, що переможці чемпіонату – справжня гордість всього міста, то ж вона впевнена, що найкоштовніше багатство Білої Церкви, її надія і прийдешнє – це учнівська молодь, яка успішно оволодіває сучасними знаннями і технологіями.
У напруженій фінальній грі звання чемпіона 2013 року і грошову винагороду від Благодійного фонду у розмірі 450 гривень виборола команда ерудитів БСШ №12. Друге місце посіла команда БСПМШ №16, одержавши премію у сумі 400 гривень, третє – БЗШ №5 і 300 гривень грошового заохочення, а фіналістом чемпіонату стала команда економіко-правового ліцею, одержавши 300 гривень. Особистими грошовими винагородами були удостоєні і найкращі гравці 2013 року.
Чемпіонат завершився. Але стрімко промайне літо – і найрозумніші юні білоцерківці знову сядуть за ігрові столи, щоб ще і ще раз довести: бути розумним – престижно!
 
 
 

 

Поділитись з друзями: