Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Українська молитва

Відзвеніла коляда у нашій неньці Україні! Хоч і зболена, і зранена, і зі сльозами на очах, але колядка лунала в кожному домі, в кожній оселі. Бо то наша прадавня молитва до Бога. Простою народною мовою наші пращури просили у Всевишнього добра, здоров’я, гараздів для родини господаря дому, для всіх його рідних, для всієї України. Колядку не змогли знищити ні російські царі-сатрапи, ні байстрюки катів осатанілих за радянських часів, як їх влучно назвав геній українського народу Василь Симоненко.

Текст колядки традиційний, але часто-густо також відображає ті події, які переживають українці. Так, у далекому 1946 році з’явилася колядка «Сумний святий вечір», в якому згадуються часи сталінського терору. У 2022-2023 році український народ придумав нові колядки, в яких бажається миру та перемоги.

Ансамблі клубів Академії пенсіонерів знають багато колядок, вивчили й нові. Тож вирішили завітати з віншуваннями до своїх друзів. Так, ансамбль «Золота осінь» колядував в санаторії «Діброва» та привітав управління освіти і науки БМР та його очільника Юрія Петрика.

Ансамбль «Криниця життя» завітав з колядкою до Олени Ткач, директорки Білоцерківського ліцею іноземних мов-гімназії №9 та її педагогічного колективу, а також заколядував у церкві Покрови Божої Матері для вірян храму та настоятеля отця Миколи.

Ансамбль «Гармонія» привітав команду Волонтерського штабу ТРО, ансамбль «Чорнобривці» - наших воїнів, що лікуються в Білоцерківському військовому госпіталі.

Зі щедрівками завітали до бібліотеки №3 колядниці клубу «Пролісок», щоб привітати завідувачку бібліотеки Ксенію Гнуду та її колег. Ансамбль «Промінь надії» колядував для жителів мікрорайону «Таращанський» та працівників ЖЕК-6, ансамбль «Спадщина» відвідав своїх друзів, а також заколядував для академістів з клубу «Золота осінь», клуб «Зарічанське джерело» колядував у гостях своєї колеги Марії Міщенко, яка разом з родиною постачає академістам фліс для наповнення подушок воїнам на передову. Колядки лунали й в клубах «Любисток», «Водограй», «Зарічани», «Лада».

Тож нехай наша колядка живе у віках, дарує нам силу і віру в краще майбуття, радість домашнього затишку, втіху від святої вечері!

Фоторепортаж "Українська молитва"

Поділитись з друзями: