Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

У Свято-Георгіївському храмі відбувся молебень українською мовою

6 травня у Свято-Георгіївському храмі на Замковій горі відбулася справді історична подія. Сьогодні, коли православна церква вшановує пам'ять святого Юрія (Георгія) Побідоносця, у храмі відслужили молебень священники Білоцерківської єпархії Православної церкви України.

«Христос Воскрес! Сьогодні у цьому храмі Божому, який є символом нашого міста Білої Церкви, в честь якого і названо було наше місто, який є символом великої і живої віри в Бога, вперше прозвучала молитва рідною українською мовою. За Україну, за наше місто. Особливо піднесена була молитва за тих, хто сьогодні ціною власного життя боронить нашу Україну, проявляючи велику мужність на цілий світ. Кожен з воїнів та захисників нашої Батьківщини бере приклад зі святого великомученика Георгія Переможця, в честь якого і названо цей храм», - з такими словами звернувся до віруючих отець Микола, настоятель храму Покрови Божої Матері, секретар Білоцерківської єпархії Православної Церкви України, військовий капелан.

Він нагадав білоцерківцям, що святий Георгій, який проживав у ІІІ столітті в Римській імперії, був начальником охорони імператора, який ревно сповідував язичництвом і знищував християн. Зрештою воїн став на захист християн і сам  витерпів страшні муки від імператора за віру Христову.

«Нині, через більше як дві тисячі років, здавалося б що у наш час таке неможливо. Але новітній імператор російської федерації нині наказує своїм військовим не лише завоювати чужу державу, а й піддавати тортурам українців, у тому числі літніх людей та дітей. Але як тоді впала Римська імперія, а християнство стало релігією у цілому світі, так і нині правда переможе неправду, а світло - темряву. Сьогодні ми, український світлолюбивий народ, який довіряє своє життя Богові, віримо і щиро переконані в тому, що Господь недаремно дав можливість вистояти і дасть можливість перемогти. Молитва за перемогу і мир лунала в цьому храмі, що колись збудував засновник міста князь Ярослав Мудрий, християнське ім’я якого було Георгієм, і був відбудований в наш час людиною, якій Господь дав можливість досягти успіхів та відбудувати його. Віримо, що Господь дасть сили завершити ремонт у храмі та кожного дня у ньому лунатиме молитва до милосердного Господа нашого Ісуса Христа», - сказав Микола Гопайнич.

До храму завітало чимало білоцерківців, які щиро раділи можливості почути молитву рідною мовою в храмі, що стоїть на святому місці для кожного білоцерківця, місці з якого починався град Гюргів: на Замковій горі.

Фотогалерея "У Свято-Георгіївському храмі відбувся молебень українською мовою"

Поділитись з друзями: