Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Свято миру, свободи й весни!

 

Людмила Полях

8 травня члени клубів Академії пенсіонерів Благодійного фонду Костянтина Єфименка провели у парку культури та відпочинку ім. Т. Г. Шевченка пісенний фестиваль. Упродовж двох годин, незважаючи на досить похмуру та прохолодну погоду, люди поважного віку тішили своїх слухачів піснями, приуроченими до Дня пам’яті та примирення, Дня перемоги і Дня матері, який цьогоріч відзначається 12 травня.

Ініціювали проведення цього заходу члени клубу «Золота осінь». А взяли участь практично всі клуби Академії пенсіонерів, адже за багато років існування майже у всіх них сформувалися свої вокальні ансамблі.

На початку заходу на сцену вийшов секретар міськради Вадим Кошель, який виконав почесну місію: нагородив нагрудним знаком «Відзнака міського голови» Ніну Скоробагатько, очільницю БМГО «Вікторія» та координатора клубу «Віва-Вікторія» Академії пенсіонерів за багаторічну роботу з підтримки онкохворих жінок Білої Церкви, волонтерську діяльність та з нагоди ювілейного дня народження.

А затим вокальний ансамбль «Золота осінь» однойменного клубу презентував на суд глядачів пісні «Стрілецька могила», «Миротворчий батальйон», «Спасибі вам, мамо», «Катюша», перекладену,  до речі, українською мовою. Вокальний ансамбль «Спадщина» клубу «Чарівна мить» виконали пісні «Пісня про Дніпро» та «Калина».

Вокальний ансамбль «Любисток»  порадував піснею «Ластівонька», а вокальний ансамбль «Лада» виконав «Пісню про АТО».

Звісно ж, який День перемоги обходиться без легендарних пісень «Смуглянка» (виконав вокальний ансамбль «Ровесник», клубу «Водограй») та «День перемоги», яку колись виконував Лев Лещенко.  Щоправда,  Володимир Карась, член клубу «Промінь надії», поклав на легендарну музику до пісні про перемогу, написану композитором Давидом Тухмановим, власні вірші. Ось так і вийшла патріотична пісня з приспівом «Слава Україні! Смерть її катам! Слава війську і героям-воякам! Слава предкам, що Вкраїну зберегли. Вічна слава! Вічна слава! Вічна слава!». Також Володимир Карась виконав ще одну авторську пісню «Молитва України-матері».

Ансамбль «Мрія» однойменного клубу майстерно виконав пісню «Мы парни бравые», а вокальний гурт «Гармонія» подарував присутнім пісні «Димить туман» та «Сини-соколята».

Сольно виступили членкиня клубу «Серпанок» Тетяна Полторацька з романсом «Виноградная   косточка» та  Олена Осіпова, членкиня клубу «Сузіря», яка виконала пісню «Ой весно, я тебе кохаю».

Затим майстерно заспівали дві пісні - «Чебреці» та «Ой розвийся, та й сухий дубе» представники вокального ансамблю «Чорнобривці», клубу «Сузір’я».

Вокальний ансамбль  «Пролісок» потішив глядачів піснею «Де Рось і Росава», вокальний ансамбль «Горлиця», клубу «Вікторія», виконав пісню «Ой ти, рідна нене», а вокальний ансамбль «Промінь надії» - пісню «Журавка».

І це ще не всі пісні, які прозвучали в цей день на сцені в парку ім. Т. Г. Шевченка. Академісти під час заходу просили ведучу дозволити їм заспівати ще по одній додатковій пісні. А насамкінець заходу всі ансамблі разом виконали пісню «Перемога»: «Перемога, свята Перемога! Свято миру, свободи й весни! Чом тоді мої очі вологі? Бо не всі повернулись з війни! Сплять мільйони загиблих в окопах, Це моєї країни сини. Де була б ти сьогодні, Європа? Де була б ти, якби не вони?»

 

Фотоальбом. Свято миру, свободи й весни.

Поділитись з друзями: