Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

У конкурсі –супербабусі

Тетяна Книш

Лише можна подивуватися з підготовки, організації та різноманітності заходів, які проводяться у бібліотеці №10 (завідувач Ганна Нагорна) її працівниками щотижня, а особливо до календарних свят. Ось і до 8 Березня тут знову читачів бібліотеки та відвідувачів порадувала виставка рукотворного мистецтва. Одна робота гарна, друга ще краща, а від третьої погляду неможливо відвести.

Родзинкою програми святкових заходів тижня був конкурс «Бібліотечна  супербабуся», прологом до якого стали ось такі статистичні дані. Наприклад, наша бабусечка, бабусенька, бабуня або просто «Ба», наша найласкавіша друг, заступниця, казкарка, берегиня дому протягом року миє в середньому … 18 тисяч ножів і виделок, 13 тисяч тарілок, 8 тисяч чашок. А вага посуду, який бабуся переносить до обіднього столу і  назад за рік сягає 5 тонн! Оце багатирка наша бабуся! Та й це ще не все. За допомогою крокоміра вдалося встановити, що в середньому бабуся вдома та під час покупок протягом року проходить 2 тисячі кілометрів, якщо ще працює – мабуть, вдвічі більше!

 

Кожна з учасниць конкурсу, безперечно, мала за плечима  саме такий «статистичний досвід». А здобути перемогу допомагали ще й онучки. Такий тандем, як і показали далі змагання, не дав права на програш.

Цікавим виявився такий вид конкурсу: запас пестливих слів для внучок – вустами бабусь. Скільки ж їх почуто малечею: і зіроньки, і сонечко, і золотко, і красунечки, і серденько… Щедрими на пестощі були всі учасниці - Олена Білявська (онучка Валерія),  Віра Матющенко (онучка Влада), Тетяна Савенко (онучка Аня) та Ніна Богомаз (онучка Діана).  А проведена за мить бліц-вікторина довела обізнаність бабусь з різних життєвих питань.

 

А от до наступного конкурсу – спортивного - не проти були долучитися й усі присутні. В руках бабусь – рогатки, ціль – повітряні кульки. Із «влучності» бабусь було стільки реготу, бо всі кульки залишилися цілими. Тож ведучим нічого не лишалося, як запросити до стрільби чоловіків – членів журі, зокрема заслуженого діяча культури, композитора, поета Анатолія Кульчицького та депутата міської ради Олександра Ореховського.

 

Були й інші, не менш цікаві й захопливі конкурси, які виявили всі творчі обдарування і бабусь, і внучок. Та прийшов час підбивати підсумки й нагороджувати переможців. Але ж як тут визначити кращих? Отож призів, придбаних за сприяння депутата міської ради Олександра Ореховського, вистачило усім – і супербабусям, і внучкам.

І як добре, що в нас усіх є бабусі, адже тільки в них  найсмачніші пиріжки, найкращі казки та історії, найтепліші шарфики, шапочки й рукавички, сплетені їхніми золотими руками. Тож поважаймо наших дорогих бабусь, шануймо їх за безкорисливу працю і безмірну любов до дітей, онуків та правнуків.

 

 

 

 

 

 

 

 

Поділитись з друзями: