Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Спомини про друзів живлять душу

  Людмила Полях

26 листопада клуб «Криниця життя» Академії пенсіонерів, що діє при Благодійному фонді Костянтина Єфименка, організував та провів захід зі вшанування пам’яті тих членів клубу, які вже відійшли у засвіти. Зокрема,  згадали  Миколу Тимофійовича Боровика та  Анну Іванівну Любченко, з дня смерті яких минуло 40 днів. Також згадали й тих членів клубу, які покинули цей світ раніше, а саме: Едуарда Чайку, Олександру Побереженець, Віру Паламаренко, Ларису Шкурак, Ніну Ферт, Галину Алоярову, Валентину Лягущенко та Олега Шкрябуна. Долучилися до заходу також і члени клубів «Зарічанське джерело» та «Водограй». Прийшли всі, кому не байдуже пам'ять їхніх одноклубників, які були активними членами Академії пенсіонерів, постійно готували творчі номери, розучували нові пісні, писали вірші, брали участь в конкурсах тощо.

Зокрема, всього за кілька тижнів до своєї смерті Микола Боровик виграв у конкурсі, організованому бібліотечної системою Білої Церви на краще прочитання власних віршів. Пан Микола постійно відшукував нові пісні, вводив їх у свій репертуар та активно долучався до заходів, які проводили різні клуби. Про це згадувала і координатор клубу «Водограй» Лариса Ястребова. Неймовірним голосом та музичним слухом володіла членкиня клубу «Криниця життя» Лариса Шкурак, яка не лише сама жила піснею, а й допомагала своїм колежанкам працювати над постановкою голосу і, незважаючи на свою тяжку недугу, знайшла в собі сили взяти участь у складі тріо з Таскірою Максютою та Ольгою Руденко на конкурсі серед людей поважного віку у Львові. Пані Таскіра розповіла, як Лариса Шкурак проводила репетиції у них на квартирі, як уважно і прискіпливо ставилася до звучання голосу майбутніх конкурсанток.

Валентина Ярмольська поділилася теплими спогадами про свою подругу та сусідку Анну Любченко, а Марія Іваницька зазначила, що саме завдяки ініціативи Благодійного фонду Костянтина Єфименка зі створення Академії пенсіонерів вдалося подружитися та розпочати активне спілкування пенсіонерам, які мешкали в сусідніх будинках. Саме так вона познайомилася та прийшла в клуб разом зі своєю сусідкою Вірою Паламаренко. А Ольга Ковальчук згадала про свою подружку та співпрацю  з Ніною Ферт і Галиною Алояровою.

Координатор клубу «Криниця життя» Лариса Бондарчук підготувала до заходу презентацію з фотографіями та відеовиступами тих академістів, чиї імена згадувалися. Звучали також улюблені їх пісні, які вони або любили самі виконувати, або любили слухати у виконанні інших.

На зустрічі виступала також Олена Ткач, виконавчий директор Благодійного фонду Костянтина Єфименка та віднедавна депутат Білоцерківської міської ради, яка також згадала діяльність академістів, чию пам'ять вшановували на заході. І хоч зустріч була оповита серпанком суму та все ж таки це був світлий сум, адже не даремно кажуть: людина жива доти – доки її пам’ятають!

Також академісти у своїй групі в соцмережах Facebook  виставляють світлини з минулих загальноакадемічних  заходів, клубних подій, екскурсій, у тому числі й тих, на яких  побували цього року. Тож сподіваємося, що таке спілкування допоможе пережити карантин і відновити традиційні зустрічі у звичному режимі.

Фотоальбом.Спомини про друзів живлять душу.

 

Поділитись з друзями: