Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Сміх продовжує життя

1 квітня відзначається День сміху. Традиційно академісти не лишаються осторонь такого чудово свята й готують гарні веселі зустрічі. Ось і клуб «Вікторія» вирішив трішки підняти собі настрій колоритними українськими гуморесками Павла Глазового, Степана Олійника та нашого земляка Віктора Євтушенка.

Український гумор доброзичливий, у ньому не має зловтіхи чи сарказму. Тож слухати його приємно. Водночас кожна гумореска повчальна і викриває ті чи інші вади людської поведінки. Саме послухати гуморески та самим розказати улюблені вірші прийшли академісти клубу «Вікторія» на зустріч до бібліотеки. Ведучими свята стали Ніна Скоробагатько та Валентина Бадзюх.

Королем українського гумору по праву вважається Павло Глазовий. Тож його віршів читали найбільше. Академісти усміхалися від жартівливих віршів Глазового «Де беруться діти», «Допитливий син», «Як мій кум був моржем», «Солодкі сни», «Несподівана хвороба», «Коріння й насіння», «Кухлик», «Свіжина», «Заморські гості», «Марків список», «Балада про цеглину».

Ніна Скоробагатько декламувала гумореску Степана Олійника «Сам себе перехитрив», а Валентина Бадзюх прочитала гуморески  «Вудка», «Забобон»,  «Хто взяв рейхстаг?», «Своя жінка й чужа жінка», «Научився відкладати».

Долучилися до творчого вечора й інші академістки клубу. Так, Світлана Купрієнко декламувала гумореску «Як Кузьму провчила рідна його жінка». При цьому пані Світлана навіть ввійшла в образ тієї жінки, яку описував гуморист: спершу була в халаті, а потім  вийшла в чудовому приталеному платі, як і мріяв горе-чоловік.

Валентина Величук прочитала гумореску П. Глазового «Тачка», Віра Жигадло – гумореску «Еволюція», Надія Кисла  - гумореску «Похвала».

Людмила Стороженко прочитала веселі вірші білоцерківця Віктор Євтушенко «Казочка про повернення молодості» та «Проза життя», а в Інтернеті знайшла гумореску про невдячні труди дачників.

Також академісти спробувала вгадати правильну відповідь на жартівливі загадки.

Всім присутнім на зустрічі було весело та комфортно в колі своїх друзів. Тому академісти й збираються, адже такі зустрічі є промінчиками добра і світла в нашому похмурому сьогоденні.

Фотогалерея "Сміх подовжує життя"

Поділитись з друзями: