Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Шевченківські дні та Масляниця в клубі "Лада"

16 березня у клубі «Лада» відбувся захід, присвячений двом подіям відразу. Перша частина концерту була приурочена до шевченківських днів. Євгенія Бедрата декламувала вірші Т. Г. Шевченка «Заповіт» та «Нащо мені чорні брови», ансамбль клубу виконав пісні «Реве та стогне Дніпр широкий», «На високій дуже кручі». А найбільше овацій викликав сольний виступ Людмили Апальонової, яка виконала романс на вірш Кобзаря «Така її доля». Колежанки аплодували і гукали «Браво!»

Вже стало доброю традицією в клубі «Лада» запрошувати гостей з інших клубів. Цього разу на гостину завітали Людмила Плохотнюк та Наталія Тараненко з клубу «Серпанок». Пані Людмила прочитала вірш Т. Шевченка «Не женися на багатій». Дуже гарно прозвучав вірш «О не кажіть мені», присвяченій Україні та нашій мові, у виконанні Галини Глобенко.

Друга частина заходу мала стосунок до Масниці. А відтак співали веселих пісень про весну, вареники і пироги та, звичайно ж, про кохання. Адже весна не лише пробуджує природу, а й людські серця.

Ансамбль у складі Тетяни Марченко, Галини Глобенко, Людмили Апальонової, Марії Деркач, Євдокії Гук та Євгенії Бедратої виконали жартівливі пісні «Із сиром пироги», «А я молода на базар ходила», «А мій милий вареничків хоче», «Ой, на горі, на високій кучерявий дуб стояв». Приємно відзначити, що співати в ансамблі приходять все нові люди. На цей раз такими новими учасницями стали Євдокія Гук та Марія Деркач.

Дует Галини Глобенко та Тетяни Марченко подарував академісткам пісню «А вже весна, а вже красна». Розливався по світлиці чистий як сльоза голос Людмили Апальонової з ще одним романсом «Мені не спиться».

Звичайно, не обійшлося і без казкових гостей. Так, до клубу завітала пані Весна зі своїм наказом! Цю роль вправно виконала Людмила Плохотнюк. У наказі йшлося про те, що академістам пора готуватися до дачного сезону і не тільки! А як Весна пішла собі далі гуляти полями-лугами-лісами, то до світлиці зайшла Масниця (в ролі – Людмила Клименко) з мисочками вареників та млинців. От як ладиться, так ладиться. Гості за гостями і не з порожніми руками!

Не обійшлося на творчому вечорі без гуморесок. Тим більше, що в клубі є свій штатний гуморист. Це – пані Євгенія Бедрата. Ох і знає вона тих веселих віршів! На цей раз потішила колежанок гуморесками Павла Глазового та Віктора Євтушенка «Як Кузьму провчила жінка його рідна», «Разочок», «Правда».

Але й гості не пасли задніх. Людмила Плохотнюк розповіла гумореску Таїни Краєвською «Як я чоловікові купувала подарунок», а також ще дві жартівливі приповідки під назвою «У крамниці» та  «Відро горілки». А її колежанка по клубу Тамара Тараненко заспівала веселу пісню «Де ти милий ночував».

Були й конкурси. Так, Тетяна Марченко читала перший рядок пісні, а всі академісти мали згадати та проспівати перший куплет пісні. А Галина Глобенко читала загадки, перевіряючи наскільки колеги знають звичаї та обряди українського народу.

Насамкінець заходу академісти привітали свою колегу Ніну Подколзіну з днем народження і подарували їй пісню «А зорі, а зорі по синьому морі».

Ось така насичена програма творчого вечора була в клубі «Лада». А після цього жіноцтво почало пригощати одне одного своїми стравами Сиропусного тижня.

Фотогалерея "Шевченківські дні та Масляниця в клубі "Лада"

Поділитись з друзями: