Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Поезія – завжди безсмертний дотик до душі!

19 березня, в день народження, найгеніальнішої сучасної української поетеси Ліни Костенко, академісти клубу  «Серпанок», мали змогу  поринути в годинну мандрівку її життя та творчості. Про Ліну Костенко всім є що сказати. Усім, хто просто читав її вірші та поеми, хто має душу і має совість. Просто ці слова абстрактні, а Ліна Василівна - жива та конкретна.

Тому запрошеною гостею Вікторією Мялук - переможцем міського конкурсу читців - декламаторів на краще виконання творів Ліни Костенко «Поезія ... - безсмертний дотик до душі – 2012»  - життя та творчість поетеси були представлені у вигляді  своєрідного  міні-моноспектаклю . Основу дійства, разом із біографічними фактами та уявним «віртуальним» інтерв’ю з поетесою, склала декламація її найвідоміших віршів.

Під час виступу Вікторії у приміщенні панувала така тиша, що було «чути, як муха пролетить». Це виявилося не помпезним дійством, а  поштовхом для наших академістів до перечитування та переосмислення набутків Ліни Василівни, тому що її  творчість співзвучна з іншими епохами і непідвладна рокам, завжди сучасна й рідна всім поколінням.

Як «є поети для епох», так у нашому рідному місті є  і лікар для жіночої епохи  м. Біла Церква, академіст нашого клубу – Крічевська Любов Юхимівна, яка 18 березня, відсвяткувала свій черговий ( 78-й) день народження. З особливими почуттями та повагою вітали Любов Юхимівну в «Серпанку», тому що майже всі академістки клубу – це її пацієнтки . У відповідь на привітання Любов Юхимівна подарувала усім присутнім захоплюючу розповідь ( лекцію ) про жіноче здоров’я.

 

 

Поділитись з друзями: