Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Обереги українського роду бережемо та шануємо

19 грудня клуб «Криниця життя» та клуб «Зарічанське джерело» провели цікавий патріотичний захід «Українські обереги», присвячений традиціям та звичаям українського народу. А оскільки свято припало на день вшанування святого Миколая Чудотворця, то ще й згадали про цикл зимово-різдвяних свят та вручили подарунки академістам, які вже 10 місяців шиють на фронт військовослужбовцям спідню білизну, подушки, купують носки, збирають інші необхідні речі.

Попри цю щоденну нелегку волонтерську працю академісти ще й знаходять час для культурного дозвілля, попередньо вивчивши вірші та пісні, провівши не одну репетицію. Велика заслуга в цьому двох координаторів клубів та натхненників подібних заходів – Лариси Михайлівни Бондарчук (клуб «Криниця життя) та Лариси Володимирівни Хоменко (клуб «Зарічанське джерело»).

Ведучими концерту були Ольга Тимошенко та Лариса Хоменко.

Українські пісні прозвучали у виконанні ансамблю «Криниця життя» та тріо клубу «Зарічанське джерело», гумористичні сценки - у виконанні Ольги Тимошенко та Ольги Руденко, Олександра Соломка та Ольги Грищенко, а колоритні одеські анекдоти розповіла Ольга Ковальчук. Водночас Ніна Редькіна прочитала щемливий вірш про рушники.

Завершилося святкування чаюванням за доброю і щирою бесідою давніх друзів.

Ось так білоцерківські пенсіонери зберігають традиції нашого народу і ми точно впевнені, що ці традиції, звичаї, обряди та обереги вони передадуть і своїм дітям та внукам. Отже, майбутнє покоління буде знати якого вони роду та з якої землі походять. Спасибі вам, шановні академісти, за невтомні серця і небайдужі душі!

Фотогалерея "Обереги українського роду бережемо та шануємо"

Поділитись з друзями: