Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Назустріч весні і здоров’ю!

Людмила Буртан
 
 
26 квітня в одному із виставкових залів Білоцерківського краєзнавчого музею, окрім оригінальних картин та відомих репродукцій, красувалися зовсім незвичні малюнки, глянувши на які, відразу розумієш, що створені вони виключно дитячою рукою.
Це перша персональна виставка малюнків «Щастя у дарунок» 3-річної дівчинки, хворої на інсулінозалежний цукровий діабет Мілани Гордєйчик. Організувала виставку мама дівчинки Марина, не залишилися осторонь Благодійний фонд Костянтина Єфименка і Білоцерківський краєзнавчий музей.
На майстер-клас із образотворчого мистецтва були запрошені гості з товариства дітей-інвалідів та їхніх батьків «Аюрведа», діти з реабілітаційного центру «Шанс» та громадської організації «Діабет – це життя».
Разом із батьками дітки малювали весняні квіти. Художник Олександр Дмитренко обрав квіткову тему не випадково. «Хотілося, щоб діти передали у своїх роботах весняний настрій, а також навчилися поєднувати різні техніки малювання – фарбами, олівцями, ручками», - зазначив художник.
Усі роботи учасників майстер-класу разом із малюнками Мілани Гордєйчик представлені на виставці, яку може відвідати в краєзнавчому музеї кожен охочий до 25 травня.
Мілана ніде не вчилася малювати, достеменно не володіє жодною технікою, але вправно змішує фарби й підбирає потрібні кольори. Кількість написаних за день робіт – 5, а це дорівнює кількості щоденних уколів.
 

 

Поділитись з друзями: