Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Ментальне здоров'я - запорука доброго фізичного стану

 13 вересня до клубу «Вікторія» (координатор - Ніна Скоробагатько) завітала Таїсія Чечіль, психолог центру «Сила життя», яка поспілкувалася з академістками на тему, як долати кризові ситуації в житті, боротися з депресіями, переживати горе, віднайти сили для відновлення. Така зустріч була цікава і корисна для членкинь клубу «Вікторія», адже більшість із них пережили в своєму житті онкологічне захворювання.

 
Пані психолог пропонувала академістам написати на листі звернення до самої себе, аби переосмислити ті негативні почуття, які, можливо, приховані десь глибоко в мозку та душі. Проте панянки з «Вікторії» не лише давно переосмислили ці почуття відчаю, розпачу і образи на життя після того, коли зіштовхнулися з таким діагнозом, а я самі готові дати іншим пораду, як впоратися в такій ситуації. Тож листи вирішили не писати.
 
А тому пані Таїсія запропонувала спробувати ще дві техніки: намалювати квітку життя та обрати одну з метафоричних карт. Обидві техніки показують, як на підсвідомості людина сприймає своє життя, який її психо-емоційний стан. Академістки з радістю погодилися на таку психотерапію. Завершилася зустріч чаюванням у дружньому колі.
 
 
А ми додамо, що саме заради підтримки ментального, а відтак і фізичного здоров’я, 12 років тому за ініціативи Костянтина Єфименка була створена Академія пенсіонерів. І самі учасниці клубу «Вікторія» говорили про те, що збираючись у такі клуби, вони переосмислюють свої тривоги, труднощі, допомагають одна одній порадою, відволікаються, коли слухають пісні чи вірші своїх колежанок по клубу, а нині ще й об’єднуються, щоб разом допомагати ЗСУ. Таким чином, депресією в клубах навіть не пахне. Відтак, академісти можуть ще й з психологами поділитися досвідом, як на пенсії бути активними і ділитися позитивними емоціями з оточуючими.
 

Поділитись з друзями: