Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Мелодія слова від "Спадщини" для ювіляра Андрія Гудими

20 липня у білоцерківській бібліотеці – філії №10 відбулася знакова подія. Бібліотека організувала вшанування ювіляра – поета, прозаїка, публіциста, кандидата сільськогосподарських наук, доцента Білоцерківського державного аграрного університету, Почесного громадянина міста Андрія Дмитровича Гудиму.

Провела захід завідувачка бібліотеки Ганна Нагорна. А пісенний подарунок, у тому числі на слова Андрія Гудими, зробив ансамбль «Спадщина» клубу «Чарівна мить». Незмінним керівником ансамблю є Ніна Яківна Левченко, яка чудово знає не лише творчість пана Гудими, а також його життєвий шлях, адже вони - сусіди!

Академісти виконали пісні на слова Андрія Гудими та музику Анатолія Кульчицького «Освідчення», «Вирій». Ще дві пісні «Рута-м’ята» та  «Дівочі мрії» виникли у співпраці Андрія Гудими та Ніни Левченко, що написала музику на вірші поета. А, оскільки пан Гудима народився і виріс в селі, то ансамбль «Спадщина» подарували також ювіляру пісню «Село моє, село».

Ганна Нагорна розповіла його біографію, зауважила, що в творчому доробку має понад 50 книг. Зокрема, він є автором збірок лірики «Брость», «Жниво», «Жайворонкова пора», «Позиція серця», «Роди земля», «Обличчя любові»; збірки історичних поем «Дзвони над Россю»; романів у віршах «Устим Кармалюк», «Северин Наливайко», «Клекотіли орли», «На вівтар волі», «Сповідь Мазепи»; прозових романів «Чуже весілля», «Поклонитися любові», «Кара без вини», «Лихо не спить»; дилогії «Під знаком біди», «Хресна дорога»; збірки нарисів «Торкнутись розумом до істини»; книги «Україна – це доля». І це ще не повний перелік творів, які вийшли з-під пера талановитого земляка.

Пані Ганна зазначила, що Андрій Гудима є лауреатом Вінницької літературної премії імені М. Трублаїні, премії імені М. Коцюбинського літературно-мистецької премії імені І. Нечуя-Левицького, Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені Є. Гуцала та інших. Також нагороджений орденом «За заслуги» 3-го ступеня, медалями. А напередодні, 19 липня, на засіданні виконкому Білоцерківської міської рад Андрія Гудиму нагороджено відзнакою «За заслуги перед містом».

Після такої презентації до слова запросили і самого винуватця події. Андрій Дмитрович розповів про свій життєвий та творчий шлях. Тож зустріч вийшла такою, яка має бути в колі давніх друзів: щирою, задушевною, пам’ятною. 

Фотогалерея "Мелодія слова від "Спадщини" для ювіляра Андрія Гудими

Поділитись з друзями: