Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Майстер-клас із розпису писанок

Писанка - символ сонця, життя, безсмертя; любові й краси, весняного відродження; добра, щастя, радості. У міфах багатьох народів світу саме яйце є світотворчим початком. Писанка є невiд’ємним символом найзначнiшого християнського свята - Воскресіння Христового! Адже мудрі люди кажуть: «У світі доти існуватиме любов, доки люди писатимуть писанки». 
Тому до клубу «Серпанок» було  запрошено  талановиту  майстриню - Панечко Катерину, яка навчила академістів  i пiдтримала у створенні власних  писанок! «Для людини, необізнаної з секретами розпису писанки, може здатися, що справа ця складна і під силу лише тому, хто гарно малює. Не бійтеся, спробуйте - і ви неодмінно досягнете успіху.
Запам'ятайте, писанку пишуть не руки, а душа. Тобто найголовніше - налаштуватися на відповідний настрій», - розпочала свій майстер-клас Катерина. Разом із майстринею академісти  оздоблювали писанки. Вони не лише виявили свої здібності та фантазії, але й ознайомилися з історією української писанки, духовними цінностями нашого народу, пов'язані зі святом Великодня,особливостями великодніх традицій у різних регіонах нашої країни. Кожна з робіт вийшла по-своєму гарна, яскрава та неповторна.
Олександр Іванович Ящук подякував Каті та побажав усім присутнім, щоб диво Христового Воскресіння завжди надихало всіх на добрі та праведні справи, наповнювало радістю серця, а переможний дух надії додавав сил, енергії та здоров’я.

Поділитись з друзями: