Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

"Криниця життя" відвідала ровесників з виставою "Лісова пісня"

15 березня клуби «Чарівна мить» та клуб «Мрія» змогли подивитися фрагмент з вистави за мотивами драми-феєрії Лесі України «Лісова пісня». А подарували таку можливість своїм ровесникам академісти клубів «Криниця життя», «Вікторія» та «Серпанок». Ці клуби готували виставу до річниці з дня народження Лесі України, яку відзначили 25 лютого. Перший раз виставу показали в клубі «Криниця життя». І запросили на неї кількох представників від «Чарівної миті». Їм настільки сподобалося побачене, що вони переконливо запрошували артистів до себе на гостину, щоб уже всі члени клубу, який збирається у бібліотеці-філії №7, змогли побачити цю виставу.

Ведучою заходу була координаторка клубу «Криниця життя» Лариса Бондарчук, яка розповіла про біографію письменниці. Вірші Лесі Українки читали Ніна Скоробагатько та Валентина Величук (клуб «Вікторія»), Ніна Павловська, Ніна Редькіна, Ольга Тимошенко. Остання також виконала пісню на словах Лесі Українки в дуеті з Ольгою Руденко. Всі вони представляють клуб «Криниця життя».

А потім настав час вистави! Невеличкі приготування сцени і ось перед глядачами постають Лісовик (Ольга Ковальчук) і Мавка (Ольга Руденко), яка щойно прокинулася від зимового сну та почула сопілку Лукаша (Ніна Редькіна). Далі глядачі бачать, як зароджується любов між Мавкою та Лукашем, як дядько Лев (Людмила Плохотнюк, клуб «Серпанок») розповідає Лукашу, де ставити хижку. Незабаром Лукаш приводить Мавку в обійстя, де всіляку роботу невістці загадує вередлива свекруха (Ольга Тимошенко). Мавка не справляється із вимогами людей і на заміну їй свекруха знаходить нову невістку Килину (Наталія Канішевська-Петришина).

І хоч академісти показали лише фрагмент вистави, але клубу «Чарівна мить» таке дійсно дуже сподобалося. Звичайно, ансамбль «Спадщина» під керівництвом Ніни Левченко також тішить одноклубників виставами і чудовими концертами. Але до своїх вже звикли. А от побачити багатогранний талант колег по Академії пенсіонерів з інших клубів – це як ковток свіжого повітря. Ніна Левченко щиро подякувала від імені всього клубу артистам, відзначили їхнє професійне виконання, постановку голосу та дуже гарну сценічну гру.

Завідувачка бібліотеки Альона Сушкевич привітала академістів з такою цікавою міжклубною зустріччю і побажала їм розвиватися й надалі, творити і тішити своїми талантами ровесників у такий непростий час. Академісти у свою чергу подякували бібліотекарям за можливість збиратися у філії та слухати цікаві лекції, які готують для них працівники книгозбірні.

Фотогалерея "Криниця життя" відвідала ровесників з виставою "Лісова пісня"

 

Поділитись з друзями: