Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Коли роки таки багатство

Людмила Полях

В Академії пенсіонерів Благодійного фонду Костянтина Єфименка настали літні канікули. Проте члени клубів не з тих людей, які сидітимуть на лавках біля будинків та «перемивати кісточки» сусідам. Академісти – люди активні і постійно прагнуть нових знань та зустрічей. Тому літню пору використовують для того, аби щось нове побачити, отримати нові знання та враження. У цьому їм допомагають екскурсії та спільні творчі вечори.

Так, клуб «Водограй» у червні вкотре відвідав Київ, проте враження отримали нові. Адже не лише побували у двох музеях – Музеї іграшки й  Музеї східного мистецтва ім. Богдана та Варвари Ханенків, – але й потрапили у парку імені Т.Г. Шевченка на мусульманське свято Курбан-Байраму. «Це було неймовірно яскраве видовище, яке запам’ятається назавжди. Повернулися додому переповнені враженнями та емоціями», – згадує координатор клубу Лариса Ястребова.  Відвідали столицю й члени клубу «Гармонія»: Співоче поле, музей Другої світової війни і Печерську лавру. Наспівалися, находилися, намилувалися і в гарному, піднесеному настрої повернулися до Білої Церкви.

У травні клуб «Viva-Вікторія» відвідав місто Канів, Чернечу гору, де поховано пророка України, видатного художника й поета Тараса Шевченка. Академісти дізналися багато нового про життя та творчість геніального українця, причастилися волелюбним духом Черкаського краю, помилувалися неймовірними краєвидами!  Наприкінці навчального року клуб «Пролісок» також вирушив у подорож, що пролягала Черкащиною. Початком був Буцький каньйон, що утворився, за свідченням істориків, аж 2 млрд років тому на річці Гірський Тікич у протерозойських гранітах. Далі дорога привела академістів у село Роги, що відоме із середини 17 ст. Там оглянули Рогівський жіночий монастир Ікони Божої Матері «Ігуменя гори Афон». Затим завітали в оновлений дендропарк «Софіївка».

Члени клубу «Мрія» також влаштували собі захопливу мандрівку до сучасного ландшафтного парку, завітавши на Сквирщину, до села Буки!

13 червня академісти клубів «Криниця життя» і «Зарічанське джерело», незважаючи на канікули в Академії пенсіонерів, залюбки відвідали Терезине, побувавши на фермі – одній із трьох в Україні, де повністю автоматизовано процес доїння корів. Білоцерківські гості скуштували і смачне молоко, і страви, приготовлені кухарями «Ресторації в Терезине» із продуктів, вирощених лише в цьому господарстві.

«Наприкінці червня клуб «Лада» відвідав Музей гончарного мистецтва, що в місті Вишгород. Досвідчена екскурсоводка провела для нас цікаву екскурсію музеєм, розповіла про історію зародження гончарства саме на Київщині, зокрема у Вишгороді, – згадує членкиня клубу «Лада» Людмила Апальонова. – Після екскурсії нас пригостили чаєм на травах із медом. Також у Вишгороді ми відвідали церкву святих Бориса і Гліба, де нас приймали тепло, гостинно. І, насамкінець, прогулялися Ботанічним садом».

Звісно ж, як академісти проживуть без пісні! На запрошення колективу бібліотеки-філії №8 членкині клубу «Лада» Академії пенсіонерів радували своїм співом учасників благодійного ярмарку. А 28 червня у с. Шкарівка вокальні ансамблі Академії пенсіонерів взяли участь у першому міськрайонному фестивалі пісні, присвяченому Дню Конституції України. Під час понад двохгодинного виступу потішили публіку своїми піснями ансамблі клубів «Любисток», «Золота осінь», «Гармонія», «Вікторія», «Сузір’я», «Криниця життя», «Промінь надії». А танцювальний ансамбль клубу «Криниця життя» порадував глядачів кількома композиціями. Були й сольні виступи, зокрема Таскіри Максюти та Ольги Руденко, які також заспівали дуетом. Навзаєм вокальний ансамбль «Водограй» із села Шкарівка (художній керівник Геннадій Тупчій) порадував виконанням народних пісень. Левову частку з організації заходу взяв на себе клуб «Криниця життя» (куратор Лариса Бондарчук).

Усі заходи для білоцерківських людей поважного віку ось уже 8 рік є можливими завдяки старанням Благодійного фонду Костянтина Єфименка та його виконавчого директора Олени Ткач. Тож так тримати, білоцерківці!

Фотоальбом. Коли роки таки багатство. 

Поділитись з друзями: