Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Клубу "Сузір'я" - 12 років

8 березня клуб «Сузір’я» вирішив провести святковий захід з нагоди 12-річчя від дня заснування клубу. Це один із п’яти клубів, які були першими створені в рамках проєкту Академії пенсіонерів Благодійного фонду Костянтина Єфименка.

12 років –  великий відрізок творчого життя одноклубників. Тому спогадів було чимало. Ведучими заходу були координаторка клубу Тетяна Сулейманова та членкиня клубу Людмила Смірнова. Вони перебувають у клубі з перших днів його заснування. А пані Смірнова ще й стала авторкою гімну «Сузіря».

На початку заходу Тетяна Сулейманова подякувала Костянтину Єфименку та Олені Ткач, які доклали максимальних зусиль для того, щоб створити стільки клубів для людей поважного віку в Білій Церкві. Академісти пригадували, як розпочали свою роботу. Щиро дякували своєму куратору Євгенію Дорошу, який придумував для них чимало цікавих заходів. Саме це      й, як кажуть академісти, «красивий чорнявий чоловік», організував конкурс на девіз клубу. Відтак, кожне своє засідання академісти розпочинають з фрази: «В «Сузір’ї» дружба як граніт, вона здивує цілий світ»!

І дійсно, свою дружбу білоцерківські пенсіонери пронесли через багато років. А були на шляху творчого колективу і радісні, і сумні події. Сумно, що чимало академістів пішли за межу за цей відрізок часу. Тож їхню пам'ять та пам'ять всіх загиблих громадян нашої держави під час російсько-української війни вшанували хвилиною мовчання. Радісних, звісно, значно більше. Згадували, як проводили квест в парку «Олександрія», як на базі клубу з’являлися гуртки в’язання, туризму, малювання, комп’ютерні курси тощо. Дякували керівництву школи №6 та Білоцерківського колегіуму за те, що радо зустрічали в своїх стінах людей поважного віку. Скільки відспівано пісень на сцені колегіуму ансамблем «Чорнобривці», вже й не злічити! До того ж викладачі колегіуму допомагали освоїти ази малювання. А скільки було цікавих лекцій проведено бібліотекарями книгозбірні на Олександрійському бульварі, яка радо приймає два клуби Академії пенсіонерів! І в цей день бібліотекар Жанна Харченко також допомогла академістам з трансляцією відео, на якому всі могли побачити багато фотографій з різних заходів та екскурсійних поїздок по цікавим місцям Черкащини, Київщини та Житомирщини. Це відео, зроблене академісткою Людмилою Макаровою до 10-річчя клубу, викликало чимало спогадів! Як брали участь у різних конкурсах, зокрема «Мадам гармонія», «Арт-пікнік», «Весняна аФішка», у проєкті «Єдність поколінь», як виходили на толоку прибирати рідне місто, писали радіодиктант національної єдності тощо. Тому вирішили передивитися відео ще раз, більш детально і вже під чайок з печивом, щоб наразі не затягувати святковий концерт.

Потішили своїм чудовим виконанням пісень Олександр Матвієнко та Людмила Безкрила,  ансамбль «Чорнобривці», тріо у складі Надії Сич, Ганни Бондаренко та Олександра Матвієнка, дует Анни Бондаренко та Віри Фортунатової, а також неперевершене виконання пісень «Парова машина» та «Гарна я, гарна» у виконанні Надії Сич!  Звісно, море сміху викликала жартівлива сценка про стосунки одеської мами і сина у виконанні Людмили Плохотнюк та Тетяни Сулейманової. Адже, одеський гумор – то запорука гарного настрою!

Насамкінець, академісти подякували Тетяні Сулеймановій за багаторічну опіку клубом, творчий підхід, наполегливість і терпіння на цій громадській ниві. А також привітали її з ювілеєм, який пані Тетяна відзначили 4 березня!

Многая літа та творчих злетів, клуб «Сузіря»!

Фотогалерея "Клуб "Сузір'я" відзначив 12 років творчого життя

Поділитись з друзями: