Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Клуби "Серпанок" та "Лада" помилувалися міні-пам'ятками архітектури

 15 травня два клуби "Лада" і "Серпанок" поїхали на екскурсію в столицю. Там побували в трьох цікавих місцях на лівому березі Дніпра. Спочатку відвідали музей "Україна в мініатюрі", який відкрили в 2006 році. У музеї, який розкинувся на площі майже 1 га землі, розташовано 158 визначних споруд України, 85 з них - київські.

 
Зокрема, академісти побачили Володимирський собор, Софію Київську, Успенську церкву, костели, Майдан Незалежності, Арку свободи, Оперний театр, Маріїнський палац, театр ляльок і будинок з химерами тощо. Із стародавніх споруд України представлені в мініатюрі Почаївська лавра, Олеський і Золочівський замки, Собор святого Юра, Львівська ратуша, Одеський оперний театр, Лівадійський і Воронцовський палаци.
 
«Екскурсовод розповів багато цікавого про кожен експонат: його історію, рік створення, зодчих, що були авторами цих архітектурних шедеврів. Ми дізналися, що Золоті ворота, які побудовані князем Ярославом Мудрим у 1018 році, були засипані царем Петром І, а Київська телевежа, яка стоїть у Бабиному яру, вища за Ейфелеву у Франції. Тож раджу всім, хто не бачив в оригіналі величних і стародавніх споруд в Україні, помилуватися ними хоча б в мініатюрі», - розповіла координаторка клубу «Серпанок» Людмила Плохотнюк.
 
 
Затим академісти відвідали Океанаріум, який вже побачили попередні клуби та поділилися враженнями від неперевершеного світу морської фауни. А на завершення мандрівки заїхали в парк Кіото, де ще квітували пізні сакури. Перекусили на зеленому килимі галявин у парку, прогулялися, зробили фото на згадку та й поїхали додому з позитивним настроєм.
 
 

Поділитись з друзями: