Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Клуб "Криниця життя" підготував виставу за мотивами поеми "Наймичка"

20 березня у приміщенні клубу «Криниця життя» відбувся творчий вечір, приурочений 210-річниці з дня народження Тараса Григоровича Шевченка. Програма була вельми насичена різними жанрами. До того ж, вже за традицією, участь в заході брали не лише представниці «Криниці життя». До виступу запросили й академісток клубу «Вікторія». Режисером-постановником та ведучою свята стала Ольга Тимошенко.

Насамперед клубний ансамбль виконав два найвідоміших твори Кобзаря «Реве та стогне Дніпр широкий» та «Думи мої, думи мої». Пісні лилися дзвінголоссям, адже й сам ансамбль поповнився двома новими учасницями: Ларисою Бондарчук та Вікторією Бесараб. Велика заслуга у тому, що ансамбль в унісон виконав ці пісні Ольги Руденко, художнього керівника співочого колективу.  Також пані Ольга сольно виконала пісню на слова Т. Г. Шевченка «У перетику ходила». Певно, ви таку й не чули. Тож запрошуємо послухати прем’єру пісні.

Неймовірно гарно і чуттєво, аж до сліз, виконала поему «Лілея» Ольга Ковальчук, яка й костюм підібрала відповідний. Ведуча свята Ольга Тимошенко декламувала вірш «У всякого своя доля», а гості свята, членкині клубу «Вікторія» Валентина Бадзюх  та Ніна Скоробагатько прочитали вірші «І виріс я на чужині» та «Кохайтеся, чорнобривці» відповідно.

Але родзинкою свята клубу «Криниця життя» є театральна сценка. Цього разу академісти презентували виставу на соціально-побутову поему «Наймичка». Немає тих слів, щоб описати, як люди поважного віку вжилися в свої ролі, як передали весь той спектр почуттів своїх героїв. Глядачі в залі плакали від емоцій, що переповнювали душі, гучно аплодували колегам і зазначали: «Ну, справжні артистки!»

Багато клубів Академії пенсіонерів починали свої театральні номери, дехто практикує і зараз, але лише в клубі «Криниця життя» вистави стали фірмовою особливістю клубу. Це вже третя вистава на їхньому рахунку. Першою була «Доля матері» за власним сценарієм, другою – вистава за мотивами п’єси-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня», а третьою – стала «Наймичка» Тараса Шевченка.

Не будемо переказувати саму гру, це треба дивитися. Зазначимо лише, що ролі виконували Ольга Ковальчук, Наталія Петришина-Канішевська, Ольга Руденко, Галина Тищенко, Лавренюк Ніна, Ольга Тимошенко та Олександра Крикун.

…А збоку на столику біля вази із штучними квітами стояв портрет Т. Г. Шевченка. Стояв тихо, сумирно. Але нам здавалося, що суворим своїм поглядом Кобзар все-таки оцінював, що роблять сучасні українці. І здається нам, що був наш батько Тарас задоволений, як незлим, тихим словом  в сім'ї великій, в сім'ї вольній, новій його згадують. Тепер про Тараса Шевченка ми знаємо значно більше, ніж дозволяла раніше радянська влада. Ми цитуємо його пророчі слова, які тепер є нашим дороговказом.

Пишаємося тим, що клуби Академії пенсіонерів так активно долучилися до відзначення 210-річниці з дня народження видатного українця. До того ж свої творчі вечори академісти роблять у перерві між волонтерською допомогою ЗСУ. Таких небайдужих, щиросердних і дієвих патріотів ще треба пошукати!

"Криниця життя" підготувала виставу за мотивами поеми "Наймичка"

Поділитись з друзями: