Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Клуб "Гармонія" відзначив День іменинника та День пенсіонера

3 жовтня клуб «Гармонія» зібрався на творчі посиденьки, аби відзначити День людей поважного віку та привітати клубних іменинників. Розпочали зустріч із хвилини мовчання, вшановуючи пам'ять загиблих військових, які захищають нашу Україну і завдяки яким ми маємо змогу проводити такі зібрання.

Ведуча заходу, координатор клубу Таскіра Максюта на початку розповіла про всю ту велику волонтерську роботу, яку проробили більше як за півтора року від початку повномасштабного вторгнення академісти клубу. За цей час клуб зібрав 365 тисяч гривень, які передали волонтерам, що купують необхідні військовим речі.

Також за ці кошти вже купили один дрон для 58 бригади і планують купити ще один. Подружжя Таскіри та Володимира Максют відвідували наших військових у київському госпіталі, привозили їм гостинці. Волонтерство привело до клубу нових 10 членів, які спершу просто приходили допомагати шити труси чи плести маскувальні сітки. А потім зрозуміли, яке це добірне товариство і поповнили ряди академістів. Так, новачок клубу Наталія Реушко пошила вже 6000 трусів для військових, у тому числі безшовних, на липучках, які можна використовувати в госпіталях для поранених. Велика заслуга в зібраних коштах саме Таскіри та Володимира Максют та ансамблю клубу. Але й самі члени клубу донатять зі своїх пенсій, хто скільки може. Навіть, якщо вже не мають сили приходити до клубу, все одно передають кошти. Ці натруджені, небайдужі пенсіонери зробили багато роботи для армії. Та всього під час концерту й не перелічити, адже тоді не було б місцю й творчості. А без пісні в клубі «Гармонія» не проходить жоден захід.

Тож і сьогодні лунали мелодійні українські пісні, як народні, так і авторські, присвячені швидкоплинності життя, батьківській любові, материній ласці. Академісти у виконанні Галини Лиманчук, Світлани Тимофеєвої, Валентини Шелухіної, Ольги Штанько, Людмили Паценко, Марини Денисової, Таскіри Максюти, Володимира Максюти, Валентина Кравцова  послухали такі пісні: «Ой, як роки летять», «У матері над хатою», «Біжить, біжить ріка», «Гуляв я три роки», «А над ставом вербонька похилилася», «Мати сіяла сон», «Батько мій, лебедю білий», «Вишивала я білим шовком сорочку», «П’є журавка воду», «Літечка літа», «Рушничок».

Але в клубі не лише співають, а й декламують вірші та гуморески, які прозвучали цього разу у виконанні Людмили Демченко, Людмила Пащенко, та Надії Пархоменко.

А затим всі академісти стали пригощати одне одного стравами власного виробництва, чаювати, планувати свою подальшу клубну діяльність.

Приємно дивитися, як люди поважного віку уміють створювати собі змістовне дозвілля. Пані знайшли в шафах ошатні вбрання, чоловіки – сорочки та костюми. Їм є куди піти, є з ким поспілкуватися, а отже в них є стимул не опускати руки, тримати себе у формі в колі друзів та однодумців. Клубне життя для цих людей дуже багато значить. І про це свідчить той факт, що один із академістів  – Іван Гаврилюк – нині за волею обставин не перший рік проживає у Львові, але щоразу під час таких зустрічей телефонує до академістів, вітає їх, дарує їм свої вірші. А ще одна жінка з великою насолодою спостерігає за виступати «Гармонії» по Фейсбуку аж з Італії! Ось така всесвітня слава нашої Академії пенсіонерів!

Фотогалерея "Клуб "Гармонія" відзначив День іменинника та День пенсіонера

Поділитись з друзями: