Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

І зимові свята відзначили, і в театрі побували

Що таке пункт незламності? Генератор, чай, цукор, окріп? Ні! Пункти незламності – це ми з вами!

І ось такі незламні люди є в нашій Академії пенсіонері. Вони злякалися лише один раз – 24 лютого. Після того оговталися і роблять заплановані справи, не зважаючи на всі спроби російського ворога залякати нас.

Ось і сьогодні, 16 грудня, як і запланували раніше, академісти клубу «Пролісок» зібралися у своїй улюбленій бібліотеці на масиві «Залізничне селище» як тільки дочекалися скасування повітряної тривоги.

Ніякі десятки ракет з московських боліт не змінили їхні плани зустрітися для дуже цікавої розмови, організованої завідувачкою бібліотеки Ксенією Петрівною Гнудою та її колегами.

Академісти згадали, які церковні свята відзначаються в грудні, яким святим приурочені та які є прикмети, пов’язані з цими святами. Ксенія Гнуда запросила до зали Зимоньку, а потім розповіла про вервечку грудневих свят. Допомогли їй в цьому Світлана Бакал, яка не лише розповіла про традиції відзначення свята Андрія, а ще й сплела із хустки символічне намисто зі святами. Також саме вона виконала роль Пана Калитинського, який запрошував панів Коцюбинських (бо їхали на коцюбі) вкусити шматочок калити!

Ніна Цюндрик розповіла про звичаї українського народу, пов’язані з відзначенням Катерини, Тамара Махлай розказала, які є прикмети та приказки, пов’язані зі святом Наума, Надія Матика повідомила про традиції святкування Варвари та Савки, а Людмила Маринич – про традицію зустрічі святого Миколая.

А потім на академістів чекала хвилинка психотерапії – дитячий ляльковий театр, в якому бібліотекарі та академістка Надія Матика оживили своїми руками пальчикові ляльки на зобразили давно всім відому казку «Ріпка». Ксенія Гнуда каже, що в наш непростий час така, здавалося б, дитяча розвага й дорослим допомагає переключити на позитивний лад, трішечки посміятися, згадати свої безтурботні дитячі роки.

Ось так, в чудовій компанії провели зустріч академісти клубу «Пролісок». Впевнені, що дружнє плече, розмова, щира посмішка допоможе пережити всі жахи війни і вистояти в цій боротьбі.

Фотогалерея "І зимові свята відзначили, і в театрі побували"

Поділитись з друзями: