Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

І колядували, і щедрували

Уже стало доброю традицією, коли члени Академії пенсіонерів приходять до Благодійного фонду Костянтина  Єфименка  колядувати, щедрувати  й бажати щасливого Нового року.  Цьогоріч завітали гурти таких  клубів, як «Криниця життя», «Гармонія», «Зарічанське джерело», «Сузір’я», «Лада».

 

Кожен клуб ретельно готувався.  Значну увагу академісти приділили  своїм костюмам, а клуб «Сузір’я» навіть виготовив власноруч  різдвяну зірку.

Розучували нові колядки та щедрівки, повторювали вже відомі, а деякі календарно-обрядові пісні знають і пам’ятають ще з малого віку. Так Надія згадує, що  у дитинстві була вражена тим , як до їхньої хати завітав гурт колядників, і вони так гарно виспівували багатоголоссям, що навіть гасова лампа потухла. А зараз пані Надія навчає своїх онуків і сусідських, як виконувати старовинні колядки.

Та родзинкою  цьогорічного колядувально-щедрувального періоду  став виступ молодечого гурту – учасників студентського хору «Обрій» Білоцерківського гуманітарно-педагогічного коледжу, яким уже більше 10 років керує Аліна Андрєєва. Такі голоси чудові, такі колядки звучали, такий настрій піднесений запанував відразу, що словами не опишеш! Воно на рівні генетики українця. І це воно спрацювало!

 

Як і годиться, усіх колядників пригостили солодощами й матеріальними винагородами. Та для людей поважного віку не це головне, а те, що вони можуть підтримати народні традиції й передати їх молодшому поколінню.

Фотоальбом.І колядували, і щедрували. 

 

Поділитись з друзями: