Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

По сусідству з храмом

 

Світлана Гребень,
координатор клубу «Любисток»
 
Рожевим птахом надії височіє над Россю храм рівноапостольної Марії Магдалини. Його дзвони, скликаючи вірян на службу, далеко розносяться понад Заріччям, ніби покривають невидимим омофором усіх, хто чує, вслухається, вірує і сподівається.
Під таким оберегом і збираються на свої засідання члени клубу «Любисток», що розташувався у приміщенні БСШ №13. Тому і атмосфера, що панує на зібраннях, затишна, спокійна, домашня. А ще тому, що не забули любистківці: кожне діло потрібно розпочинати з молитви. Для чого і запросили на одне з чергових засідань отця Михайла (Кобулея). Батюшка і приміщення освятив, і зібрання благословив.
Довго не відпускали академісти священика, адже до духовного наставника завжди так багато запитань. Одне з них стосувалося підготовки до конкурсу «Академія має таланти». Прослухавши запропоновані пісні, отець Михаїл зупинився на одній, яка не залишає байдужим нікого, хто вслухається в прості, нехитрі, але щирі слова про маму. От саме з «Піснею про маму» 27 лютого і виступив ансамбль «Любисток» на конкурсі в кінотеатрі ім. Довженка. І не просто виступив, а переміг! Бо ж не гналися за ефективним антуражем чи модним «лісапетом» - тенденціями, а поділилися душевним теплом, тими піснями, що з покоління в покоління передаються від матері до доні в родинах зарічан.
Але є час посумувати, а є - й повеселитися. Тим паче Масляна! Святкували 13 березня радісно, з млинцями і варениками, з піснями і жартами.
Тепло зустріли академісти виступ театрального колективу БСШ №13 під керівництвом вчителя української мови та літератури Ярослави Щур з театрально-музичною композицією «Масляна йде!»

 

 

Поділитись з друзями: