Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Феєрія краси

 

Світлана Шибашова,

координатор клубу «Барвінок»

Травень… Цьогоріч він об’єднав два найпрекрасніші свята українського народу – Великодень та День Перемоги.
Напередодні білим ніжним цвітом вбралися дерева, вслід за ними різнокольорово розквітли весняні квіти. Тендітність і краса! Повітря наповнилося пахощами.
Душа від споглядання прагнула в небеса, бажаючи залишитись у барвах світу.
Чи ж це можна бути байдужим до такої краси! Ні, звичайно ж, ні. Пенсіонери взагалі люди небайдужі. Чи дружні? Так. Цьому сприяє робота клубів Академії пенсіонерів Благодійного фонду Костянтина Єфименка. Саме клуби розкривають найкращі риси вдачі та таланти академістів.
7 травня 2013 р. члени клубів «Сузір’я», «Барвінок» та «Чарівна мить» здійснили поїздку до Києва на Співоче поле. Куратори клубів Андрій Степура, Олександр Ореховський та Євгеній Дорош зробили все можливе, щоб поїздка відбулася.
Київський ландшафтний парк, створений із композицій живих квітів, розташований між Києво-Печерською лаврою та Меморіальним комплексом «Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941 – 1945 років» чи не найкраще підкреслив велич подій і переможних днів нашої країни.
Ми любимо тебе, Україно! Ми пишаємося Вітчизною і її столицею, яка не вперше у святкові дні порадувала жителів та гостей Києва безліччю заходів, виставок, рукотворних дійств. Із  кожним роком все більше українців мають змогу стати учасниками заходів чи приєднатись до святкувань.
Цього року Співоче поле розквітло композиціями ексклюзивної виставки тюльпанів «Весняна феєрія». Оповиті сонцем квіти, створили незабутній і величезний букет до Дня Перемоги.
На найвищому схилі ландшафтного парку гордо височіє «Зозулиця» - символ краси і таланту українського народу.
Українське народне мистецтво –
У картинах і віршах гаїв.
Уві сні все приходить доречно
І народжує вічності слів.
 
Кольори таємничі, просторі.
Неповторна країна моя.
Творчість – світлі далекії зорі.
Україна – прекрасна земля.
Співоче поле створює атмосферу натхнення, наповнює радістю і красою серця.
Наша поїздка до Києва була приємною і легкою. Час у дорозі пролетів швидко завдяки співу вокального ансамблю «Спадщина». Уважними й доброзичливими до академістів були і водії автобуса.
Повертаючись до рідного міста, ми відвідали Свято- Пантелеймонівський жіночий монастир. Казковий світ феофанівського лісу прикрашає гігантський храм. «На що він схожий?» - запитала я себе. Відповідь знайшлася неочікувана і дещо казково-весняна. Храм – велика бузкова китиця, що розквітла весняної пори.
Феофанія відома цілющими джерелами. Найбільш відомий із них Свято – Пантелеймонівський. Через монастирський парк проходить паломницька стежка до купелі «Сльози Божої Матері».
Територію нового парку прикрашають каскади озер, квіти, містки. Із декоративних дерев у парку ростуть червонолисті сливи, плакучі вишні, самшит.
На території Феофанії душа знаходить красу, спокій і мир, цілющою водою оздоровлюється тіло. Саме тому в цій божественній місцині завжди багато відпочиваючих.
«Нет на свете города красиве, чем Киев», - писав Михайло Булгаков.
Здійснюйте прогулянки, читайте книги, цінуйте кожну хвилину свого життя.
 
 

 
 
 

 

Поділитись з друзями: