Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Дві зустрічі – два таланти

 

Кожного разу, готуючи зустріч із академістами, не перестаєш дивуватися, яка все-таки ж багата українська земля на таланти, неординарність, щиросердність і добро.
У квітні дві цікаві зустрічі пройшли в клубі «Промінь надії», що працює в приміщенні районної бібліотеки на Таращанському масиві. Одна зустріч – пронизана пісенно-поетичною творчістю викладача, співачки, бібліотекаря Людмили Павлівни Глущенко. А інша стосувалася опанування людьми пенсійного віку секретів спортивно-оздоровчої ходьби, якими майстерно володіє киянин Олександр Шимко.
«Вона – джерело духовного національного здоров’я українського народу», - сказав про цього митця інший відомий в Україні митець слова і пісні Анатолій Кульчицький. І сказав він так натхненно про жінку-оптимістку, завзяттю, доброті, любові до людей, позитиву і щирій радостіякої може позаздрити вся Україна. Йдеться про бібліотекаря села Яблунівка, заслуженого працівника культури Людмилу Глущенко.
Учасників зустрічі вона ознайомила з поезіями двох своїх збірок «Голос любові» та «На крилах пісні». Сама Людмила Павлівна щиро зізнається: «Я не вважаю себе великим поетом чи видатною співачкою, я – звичайна людина, звичайна мати, яка хоче щастя для своїх дітей, прагне успіхів на роботі, зиче долі рідній землі». За фахом - учитель, психолог, за покликанням – співачка і поетеса, але у повсякденній роботі зуміла поєднати і те, й інше воєдино, бо готує Людмила Павлівна в Яблунівці майбутніх переможців та лауреатів пісенних конкурсів різних рівнів. Крім того, талановита жінка зуміла перетворити бібліотеку на сучасний комп’ютерно-інформаційний центр, де сільська дітвора і книгу для читання візьме, і в мережі Інтернет залишить свій слід.
Члени клубу «Промінь надії» з великим нетерпінням чекали на цю зустріч з Людмилою Павлівною, адже попередньо знайомилися з її творчістю під час інших засідань клубу. Та цього разу спілкування було наповнене безпосередністю й щирістю, академісти підхоплювали пісні – й авторські, і народні – й разом із пані Людмилою залюбки виконували їх хором. 
Заслужений майстер спорту України зі спортивної ходьби Олександр Мусійович Шимко завітав до Білої Церкви, щоб розповісти про користь спортивної ходьби та залучити до неї літніх людей, зокрема членів Академії пенсіонерів.
Отож 18 квітня з кожного мікрорайону міста були запрошені поважні шанувальники спорту, які ще відчувають у собі силу або ж не хочуть миритися з віковими бар’єрами у вигляді хвороб.
 Київський лікар  Олександр Шимко є засновником групи «СТБ» (старі та болящі), в якій він займається ходьбою, і результатом таких занять є призові місця на чемпіонатах країни, Європи та світу серед пенсіонерів.
На заході тренер зі спортивної ходьби розповів, як правильно дихати та рухатися  під час тренувань. Ходьбу, як і будь-яке інше тренування, необхідно починати з розминки. Перші кілька хвилин слід іти повільно, темп повинен наростати поступово. Під час ходьби необхідно пам’ятати про правильну поставу. Живіт потрібно злегка втягнути, а плечі – розправити. Ногу під час ходьби варто ставити на п’яту і перекочувати її на носок. Передньою частиною стопи потрібно відштовхуватися із максимальною силою. Для прискорення треба не подовжувати кроки, а робити їх більш частими. Руки повинні бути зігнуті в ліктях, і рухати ними потрібно у напрямку від талії до грудної клітки і назад. Швидкість знижується теж поступово. Останні п’ять хвилин тренування слід іти повільно. При цьому рекомендується робити глибокі вдихи і видихи.
Насамкінець зустрічі лікар із Києва провів майстер-клас зі спортивної ходьби і кожного із присутніх навчив правильно цим займатись.
Усім присутнім дуже сподобалася зустріч із лікарем Олександром Шимком, вони ділилися враженнями й одразу сказали про те, що спробують займатись оздоровчою спортивною ходьбою, тим паче що у місті Біла Церква є вільна база у вигляді дендропарку «Олександрія», у якому можна щодня вправлятися не тільки у спортивній ходьбі, а й практикувати  пробіжки на різні дистанції.
 

 

Поділитись з друзями: