Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

День людей поважного віку на каяках

 1 жовтня в Україні традиційно відзначається День людей похилого віку. Як його найкраще провести? А дуже просто. Потрібно зробити такий виклик, щоб доказати усім, а найголовніше собі: люди похилого віку насправді не похилі, а дуже навіть активні та життєрадісні оптимісти!

Представниці клубів «Серпанок», «Водограй» та «Чарівна мить» Академії пенсіонерів якраз так і зробили, зголосившись на пропозицію директора фонду Людмили Полях покататися на каяках. Ось вона наша команда академічного веслування: Людмила Плохотнюк, Наталія Тараненко, Ніна Заболотна, Ніна Янова, Раїса Чорна, Ольга Томашевська і Людмила Полях.

Спершу був певний острах, чи не перекинеться човен, чи вистачить сил гребти, але тільки-но академісти всілися в каяки, рванули навипередки аж ж дерев’яного мосту! Де й поділися сумніви та острах. А як же красиво на Росі! Нас супроводжували качки, родина лебедів, чапля і чайка. По обидва береги таку завзяту команду пенсіонерів здивовано розглядали рибалки і просто відпочиваючі. Хтось махав рукою, хтось фотографував. А дівчата ще й вирішили заспівати під час річкової подорожі. Тепла літня днина у вересні, прохолодна водичка, оксамитові береги і дружня команда – що ще краще можна придумати для змістовного відпочинку! Більше того, Ніна Янова ще й друзів на річці зустріла, які також плавали. Звісно, де б ще зустрілися, як не на каяках.

Варто зазначити, що наша команда складалася як з професійних спортсменок, так і аматорів. Так, Ніна Янова та Раїса Чорна у свій час підкорили Говерлу! Людмила Плохотнюк постійно і в школі, і на роботі займалася легкою атлетикою і волейболом, піднімалася в гори. Ніна Заболотня багато років займалася тенісом, волейболом, любила кататися на лижах і ходити в гори. Решта – то аматори, але на каяках теж не пасли задніх. А після інтенсивного запливу всі дружно поласували морозивом.

Окремо хочемо висловити подяку інструкторам пункту прокату каяків і сап-дошок для відпочинку на воді по вул. Росьовій Юрію Батуревичу та Даниїлу Антоновському, які зробили нам знижку, провели інструктаж, терпляче та відповідально допомогли академісткам з посадкою і висадкою та ще й зголосилися пофотографувати!

Друзі, беріть приклад з людей золотого віку! Не хандріть – займайтеся спортом!

Фотогалерея  "День людей поважного віку на каяках"

Поділитись з друзями: