Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Академістці клубу "Водограй" Раїсі Дерев'янко виповнилося 90 років!

Сьогодні наша розповідь про чудову жінку, поважного віку білоцерківчанку, заслуженого вчителя, люблячу маму, бабусю, вірну подругу, про нашу академістку з клубу «Водограй» - Дерев’янко Раїсу Степанівну.

6 березня 2024 року пані Раїсі виповнилося 90 літ!

Клуб «Водограй» на чолі з координаторкою Ларисою Йосипівною Ястребовою організував для ювілярки дуже насичену вітальну програму. Привітати з такою поважною датою прийшло чимало гостей, зокрема: Юрій Федорович Петрик, начальник управління освіти і науки БМР, який, між іншим, також святкує свій день народження в цей день; директор Білоцерківського ліцею-гімназії №12 Олексій Панасович Вітюк, який – ви тільки уявіть! – був спершу учнем Раїси Степанівни, а потім став її колегою у цій школі.

Вітання лунали від педагогічного колективу ще однієї школи, де встигла пропрацювати пані Раїса, а саме: Білоцерківського академічного ліцею «Вектор»- гімназії №18. Вітали також колишні учениці Вікторія Льогка та Тетяна Комар, які дуже вдячні за знання і згадують з якою материнською турботою ставилася до школярів Раїса Степанівна.

Прийшли привітати винуватицю свята директорка Білоцерківського ліцею іноземних мов-гімназія № 9 Олена Ткач та директорка Благодійного фонду Костянтина Єфименка Людмила Полях.

Звичайно ж, найбільше вітань пролунало від подруг по клубу «Водограй». Що вони тільки не вигадали, аби від щирого серця та оригінально привітати свою колегу. Ансамбль «Ровесник» (художній керівник – Ніна Вдовиченко) виконав пісні  «Життя пережити - не ліс перейти», «Світить місяць, світить ясний», «Господиня гарна», а Ганна Селяк сольно виконала пісню «День народження».

Віршовані привітання лунали від Тамари Баталової, Людмили Поліщук, Ольги Канакіної, Тетяни Строганової, Ольги Томашевської, Ганни Добровольської.

Неймовірний подарунок підготували для ювілярки Валентина Майборода та бібліотекарка Леся Шимоня, яка вже провела для академістів безліч заходів та є давнім і добрим другом академістів. Що ж вони зробили?

Пані Валентина підібрала фото Раїси Степанівни, а пані Леся зробила на їхній основі відеопрезентацію. Всі присутні могли побачити фото батьків, маленьку Раїсу, її братика і сестру, чоловіка Бориса, студентські роки, вчительку Раїсу з учнями, а також ювілярку в родинному колі.

А журналіст клубу Олена Синельникова організувала для ювілярки невеличке інтерв’ю про її життєвий шлях.

Отже, народилася пані Раїса в Хабаровському краї, але її батько, який був родино із села Матюші не витримав російського життя та повернувся з родиною і батьками дружини на Батьківщину, де й оселився в Білій Церкві, купивши частину будинку по вул. Мокра. Згодом батько загинув у Другу світову війну. Мама сама виховувала трьох дітей.

Юна Раїса вирішила здобувати освіту в  Інституті іноземних мов, що був створений на базі Білоцерківського педагогічного училища, де й познайомилася з майбутнім чоловіком Борисом. Разом  прожили понад 50 років і в рамках Академії пенсіонерів навіть взяли участь у параді золотих пар. Виховали сина й дочку. У радянські часи їх направили на  роботу до Занзібару, пізніше в Сирію, але чоловік вирішив завершити кар’єру і подружжя переїхало знову до Білої Церкви, де пані Раїса розпочала працювали вчителем у 20 школі. Нині в ювілярки 4 внуків та 1 правнучка. І хоча доля розкидала і дітей, і внуків не лише по різним містам, а й країнам, та вони не забувають свою маму. Напередодні внуки надрукували бабусі своєрідну вітальну телеграму та передали через доньку. А зачитала її Лариса Ястребова.

Напевно, такий день народження пані Раїса запам’ятає назавжди, адже на її адресу звучало море теплих, вдячних, щирих слів та побажань довгого віку та здоров’я. Море квітів отримала вона в подарунок, а також смачні букети з сухофруктів, мандаринок, цукерок та багато інших подарунків.

Тож, якщо ти прожив так, що на твої 90 років, з’їхалося стільки різних людей для віншування, значить прожив ти їх недарма!

Бажаємо многая літа пані Раїсі! Пишаємося нашою академісткою!

Chère Madame! Nous vous félicitons sincèrement pour votre anniversaire. Nous souhaitons santé, bonheur, joie, paix!

  Фоторепортаж "Академістці клубу "Водограй" Раїсі Дерев'янко виповнилося 90 років"

Поділитись з друзями: