Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Академісти спільно зі школярами пишуть радіодиктант української єдності

9 листопада щорічно відзначається День української писемності та мови. У цей день українці по всьому світу доєднуються до написання радіодиктанту національної єдності. Автором тексту та читцем цьогорічного диктанту став відомий український письменник Юрій Андрухович.

Взяли участь у флешмобі, який покликаний об’єднувати українців, також і члени клубів Академії пенсіонерів, а саме: Таскіра Максюта (координатор клубу «Гармонія», ) Тетяна Сулейманова (координатор клубу «Сузір’я»), Ніна Редькіна та Галина Тищенко (членкині клубу «Криниця життя»), Людмила Маринич та Ольга Момотюк (координатори клубу «Пролісок»). Правила зборів під час карантину не порушені, адже брали участь у заході виключно всі вакциновані.

А також до написання диктанту долучилися учні 8-Б класу БСШ №1 з поглибленим вивченням слов’янських мов. Кілька років поспіль учні цієї школи спільно з академістами у шкільних класах разом писали диктанти. Цьогоріч школярі долучилися через онлайн-платформу Zoom. Акція відбувалася в рамках проєкту «Єдність поколінь», започаткованого Благодійним фондом Костянтина Єфименка (директор – Олена Ткач) та Управлінням освіти і науки БМР (начальник - Юрій Петрик). На початку реалізації проєкту ще ніхто навіть не здогадувався, що настане такий час, коли можна буде проводити спільні заходи ось таким чином – через онлайн-зв'язок.

Варто зауважити, що хоч ніхто й не перевіряв диктант, все ж академісти хвилювалися перед початком. Згадували, як в шкільні роки самі писали диктанти, які життєві обставини змусили їх перейти з російської на українську мову, пригадували правила граматики. Таскіра Максюта навіть підготувала вірш Оксани Граб’юк «Будь ласка, українською панове!», який зачитала усім присутнім перед початком диктанту.

А після диктанту за чашкою духмяного чаю спільно перевірили та обговорили всі нюанси тексту.

Поділитись з друзями: