Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Академісти провели вечір пам'яті Назарія Яремчука

 26 жовтня в Академії пенсіонерів відбувся загальноакадемічний концерт до 71 річниці з дня народження Назарія Яремчука. Попри всі труднощі нинішнього військового часу. У ньому взяли участь майже всі клуби Академії пенсіонерів. Білоцерківці поважного віку ретельно готувалися: вчили вірші, написані самим Назарієм або ж його друзями, прихильниками. Вчили пісні, а повірте більшість з них нелегко виконати, якщо ти не є професійним виконавцем. Та все ж старалися і все вийшло просто чудово!

 

Не будемо переказувати біографію видатного українського співака, народного артиста України, лауреата Шевченківської премії. Адже певні, що немає в Україні людини, яка б не чула в його сольному виконанні або в складі ансамблю «Смерічка» чудових пісень «Червона рута», «Водограй», «Пісня буде поміж нас», «Батько і мати», «Чуєш, мамо», «Смерека», «Родина», «Вишиванка», «Гай, зелений гай», «Квітка розмарії», «Хай щастить вам, люди добрі» та багато інших пісень. Отож і на концерті вони прозвучали в майстерному виконанні ансамблів «Криниця життя», «Гармонія», «Золота осінь», «Любисток», «Зарічанське джерело», «Лада». Сольно пісні Назарія виконували Людмила Безкрила (клуб «Сузір’я»), Тетяна Полторацька (клуб «Серпанок»), Таскіра Максюта (клуб «Гармонія»), Зоя Марчук (клуб «Золота осінь»), а вірші самого співака та ті, які йому присвячені, прочитали Ольга Тимошенко, Ніна Редькіна, Галина Тищенко (клуб «Криниця життя»), Лариса Хоменко (клуб «Зарічанське джерело»), Валентина Величук (клуб «Вікторія»), Людмила Маринич (клуб «Пролісок»), Ганна Добровольська (клуб «Водограй»). 

 

Микола Сингаївський сказав про артистка так: “Кришталево чиста в мистецтві людина”. Дійсно, Назарій Яремчук все своє життя був щирою, доброю і простою людиною. Він об’їздив багато країн зі своїми піснями, міг жити будь-де, але завжди повертався до рідної України, до своїх Чернівців. Не плазував перед радянською владою і не оббивав московських порогів. Йому комфортніше було жити тут, в Україні, і через свої пісні закликати нащадків так любити волю, як наші пращури – запорізькі козаки.

 

Співак помер у 43 роки. Але залишив нам у спадок майже 150 пісенних записів! Тож такий концерт в Академії пенсіонерів – є вшануванням української пісні, культури та славних синів України.  

Московська орда хоче нас «денацифікувати», як в радянські часи методично позбавляли українців національної пам’яті. А ми – відродилися і зберегли свою ідентичність, пам’ятаємо свою історію, шануємо свою культуру! 

Дякуємо всім, хто допоміг організувати таке свято, а саме: директору Білоцерківського ліцею іноземних мов – гімназії №9 Олені Ткач, яка люб’язно відкрила нам двері актової зали для проведення концерту; Ларисі Бондарчук, координатору клубу «Криниця життя» за підготовку сценарію; Майї Боженко та Володимиру Максюті за фоторепортаж. 

І, звісно ж, всі ми низько вклоняємося нашим воїнам, бо завдяки їм ми живі та в рідному місті можемо робити ось такі концерти під час війни. Бережи їх Господь! Слава Україні!

 

Фоторепортаж "Академісти провели вечір пам'яті Назарія Яремчука"

Поділитись з друзями: