Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Академісти привітали концертом з нагоди Дня Незалежності України

 21 серпня клуби Академії пенсіонерів Благодійного фонду Костянтина Єфименка організували спільний захід до 31-річниці з Дня незалежності України. На центральному пляжі міста ансамблі клубів «Гармонія», «Криниця життя», «Сузір’я», «Золота осінь», «Чарівна мить», «Водограй», «Зарічанське джерело» виконали патріотичні, красиві, зворушливі пісні про нашу неньку Україну. Були й пісні, які присвячені нашим військовослужбовцям, що обороняють кордони України і стримують натиск російської орди.

Так, ансамбль «Криниця життя» виконав пісню «Кленова балада», яка присвячена усім загиблим захисникам Вітчизни, яких не дочекалися їхні матері. Цей ансамбль порадував слухачів ще трьома піснями: «Україно, молюся за тебе», «Україна, це моя земля» та «Піснею про Білу Церкву», яку в 1980-х роках написали білоцерківці Володимир Іванців та Тамара Павленко.

На початку заходу всіх українців, полеглих в бою за рідну землю чи від рук російських катів, вшанували хвилиною мовчання. А затим клуб «Гармонія» виконав Гімн України. Цей клуб упродовж концерту ще виконав пісні «Моя Україно» та «Ой, у лузі червона калина», яка стала мегапопулярною не лише в Україні, а й по всьому світу.

Академісти також зверталися до творчості видатного українського поета, шестидесятника Василя Симоненка, якого побили працівники радянської міліції, а майже через рік після того він помер. Йому було всього 28 років. Проте за свій короткий вік він устиг написати істинного шедевральні поетичні слова. Координатор клубу «Серпанок» Людмила Плохотнюк декламувала його вірші, а ансамбль «Чорнобривці» клубу «Сузір’я» виконав пісню на вірш «Лебеді материнства».

Дуже гарно у виконанні членкині клубу «Пролісок» Тамари Махлай пролунав вірш «Любіть Україно» Володимира Сосюри. Свої авторські вірші, присвячені Україні, прочитав представник клубу «Заріччя» Анатолій Медвідь.

Ансамбль клубу «Золота осінь» також ретельно підготувався. У репертуарі вже мають чимало пісень, написаних після 24 лютого. У їх виконанні прозвучало три пісні, поміж яких «Український набат» та "Ти ще пізнаєш, путлєр, нашу лють".

Тріо клубу «Зарічанське джерело» подарували присутнім пісні «Я козачка твоя» та «Козаче». Гарно та зворушливо пролунала над Россю пісня «Йшла до Бога Україна» у виконанні членкинь клубів «Чарівна мить» та "Гармонія".

А співали академісти не лише з нагоди Дня незалежності України. Ще одна їхня мета – привернути увагу до своєї волонтерської праці, яку вони ведуть упродовж майже 6 місяців. Всі охочі могли побачити на фото їхню працю. Побачити, як вони шиють подушки, спідню білизну для воїнів, плетуть сітки, збирають постіль для бійців тероборони. Одним словом, оперативно відгукуються на запити військових та волонтерів. Всі бажаючі могли покласти у скриньку свої добровільні пожертвування для того, аби академісти могли закупити тканину та резинки для подальшої роботи.

За таку невтомну працю клуби «Гармонія», «Криниця життя», «Зарічанське джерело», «Серпанок», «Viva-Вікторія», «Сузір’я», «Золота осінь», «Чарівна мить», «Пролісок», «Промінь надії» отримали від Благодійного фонду Костянтина Єфименка подяки та солодкі презенти. Їх вручила Олена Ткач, нині в.о. директор БСШ №9, а раніше багаторічний керівник фонду. Це ті найактивніші клуби, які найбільше трудяться у волонтерському напрямку. Хоча до цієї роботи також по мірі сил долучаються і представники клубів «Лада», «Водограй», «Мрія», «Любисток».

До речі, школярі школи №9 проявили ініціативу напекти смаколиків та продавати їх під час нашого заходу, а виручені гроші віддадуть на потреби ЗСУ. І їм це вдалося! Тож дякуємо усім білоцерківцям, які слухали наші пісні. Та запрошуємо до спільної роботи для допомоги фронту.

Фоторепортаж "Академісти привітали концертом з нагоди Дня Незалежності України"

Поділитись з друзями: