Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Академісти побували на екскурсії до світу органної музики

           

    24 травня 163 академіста відвідали Будинок органної та камерної музики, завітавши на екскурсію-концерт. Клуби «Вікторія», «Мрія», «Сузір’я», «Серпанок», «Лада», «Золота осінь», «Любисток», «Криниця життя», «Зарічани», «Зарічанське джерело», «Водограй» та «Гармонія» змогли послухати не лише органну музику, а й почути багато цікавого про історію будівництва приміщення. Адже органний зал знаходиться в костьолі, який збудував граф та колишній власник нашого міста Ксаверій Браницький. Тож академістам розповіли про родину Браницьких, про архітектуру костьолу, які перебудови спіткали це прекрасне приміщення, як заклад працював під час Другої світової війни та в радянський період і коли тут з’явився орган.

 
Органістка Тетяна Орлова також розповіла про те, як зародилася органна музика, чому її виконують в релігійних спорудах, які є школи органної музики та стилі виконання, чому для кожного приміщення підбирають свій орган, яка його будова та від чого залежить звук органу. Повідомила, що білоцерківський орган має таку будову, що дозволяє йому виконувати будь-яку органну музику.
 
Також академісти послухали 5 музичних творів, про авторів яких теж трішки розповіла глядачам Тетяна Орлова. Зокрема, всі могли послухати такі відомі популярні твори, як «Токката та фуга ре мінор» І.С. Баха, «Аве Марія» Ф. Шуберта, «Алілуя» з ораторії «Месія» Г. Генделя, «Арія» П. Манса та «Токатта з «Готичної сюіти» Л. Боєльмана.
 
Екскурсія – концерт – це новий формат зустрічей, який пропонує глядачам Будинок органної та камерної музики. І людям поважного віку такий формат сподобався. Тож дякуємо Тетяні Орловій та всім працівникам культурного закладу за змістовне дозвілля для людей поважного віку.
 

Поділитись з друзями: