Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Академічний театр по-білоцерківськи

2 лютого в клубі «Золота осінь» відбулося дуже цікаве дійство. До академістів приїхав театр! Театральну виставу за мотивами безсмертної повісті Миколи Гоголя «Ніч перед Різдвом» глядачі побачили у виконанні ансамблів «Чарівна мить», «Золота осінь» та членів клубу «Гармонія». Режисером-постановником вистави стала художній керівник ансамблю «Спадщина» Ніна Яківна Левченко.

Сюжет, як нині кажуть, зазнав апгрейду, тобто модернізації. До Солохи (у ролі – Катерина Шевченко) на святвечір завітали тепер не тільки дяк Осип Никифорович (у ролі - Валентин Скворцов), не тільки пан Голова (Євгеній Сергієнко), а й Кізонька (Ольга Сиволоцька), Циганочки (Ніна Янова та Марія Женжеруха), гостя із Казахстану (Таскіра Максюта), грузин (Тетяна Перехрестенко) та «руская баришня, яка вкрала у жениха унітаз» (Марія Постоєва), вертеп (ансамбль «Спадщина»). Зазнала змін й любовна історія. Оксана (Марія Женжеруха) залишилася з царськими черевчиками, але без Вакули (Володимир Максюта), бо він знайшов собі менш примхливу красуню. Окрім смішних діалогів, під час вистави звучали пісні та колядки у виконанні самих артистів.

Ніна Левченко згадує, що мала задум поставити таку сценку давно. І от нарешті мрія збулася. Позаду чимало репетицій, адже не так просто зібрати разом представників усіх трьох клубів. Та й вік артистів уже такий, що слова не дуже хочуть запам’ятовуватися. Проте старання, наполегливість і віра в свої можливості та бажання порадувати ровесників таким театральним дійством зробили свою справу. Вистава вдалася на славу! Усі глядачі аплодували і дякували за такий спектакль.

Фоторепортаж "Академічний театр по-білоцерківськи"

Поділитись з друзями: