Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Фестиваль гумору в Академії пенсіонерів у режимі онлайн

 За вікном морозно, зимно, похмуро, а в затишних приміщеннях, де збираються члени клубів Академії пенсіонерів, що діє при Благодійному фонді Костянтина Єфименка,  вирує життя, зусібіч лунає сміх, на обличчях – усмішки, в душі – чудовий настрій. Чого б це, запитаєте ви? А тому, що академісти – не з тих людей, які піддаються хандрі та хворобам. Вони навпаки створюють собі приводити для змістового проведення часу в колі друзів. От і в грудні з ініціативи керівника Благодійного фонду Олени Ткач організували фестиваль гумору. 13-28 грудня п'ятнадцять клубів презентували свої жартівливі номери, які потім у запису були опубліковані на сторінці Благодійного фонду Костянтина Єфименка і в групах «Академія пенсіонерів» та «Золотолітки» в мережі "Фейсбук".

Фестиваль відбувався у 4 номінаціях: гумореска, гумористична пісня, сценка, танець. Кожен клуб Академії пенсіонерів запропонував свої виступи як у всіх номінаціях, так і в будь-якій на вибір. Наприклад, клуб «Зарічани», який відкрив фестиваль, представляв Анатолій Медвідь власноруч написаними гуморесками. Жартівливі сценки були практично у кожного клубу. Деякі з них цілком можуть претендувати на професійну театральну сцену. Для кожного номера придумали сценарій, відшукали костюми, підібрали пісні та необхідний реквізит.

Наприклад, клуб «Золота осінь» підготував жартівливу сценку «Суто українське вбивство» за мотивами «відомої української письменниці Агати Христі», де виконували ролі прокурора, адвоката, обвинуваченої, судді, присяжних. Були й німі сценки, від яких глядачі пирхали від сміху. Приміром, «Криниця життя» вигадала сценку про містянку та селянку в одному купе поїзда, майстерно демонструючи манірність першої та простоту другої жінки, які, попри розбіжності, під кінець поїздки все одно подружилися.

Жартівливі пісні – то взагалі найулюбленіший жанр академістів. Тож в цій номінації було найбільше виступів. Напевно, найбільше запам’ятався пісенно-сценічний номер клубу «Любисток» про Марусю, яка "буряки обробляла». Складно перерахувати усі номери, адже кожен клуб презентував їх чимало. Можна сказати лишень, що всі учасники та глядачі з числа одноклубників насміялися від душі. А сміх, як відомо, продовжує життя. Тож фестиваль гумору вийшов на славу. Академісти ще раз довели, що їм під силу всі жанри, а нові реалії сьогодення, коли в умовах карантину треба переходити на онлайн-режим роботи, їх не зупинять. А ви, шановні читачі, можете переконатися в цьому, продивившись виступи академістів у мережі "Фейсбук".

Окремо хочемо подякувати бібліотекарям філій №3, 4, 8, 9, 10, а також центральній бібліотеці за надання приміщень для репетицій та виступів академістів.

Фотоальбом "Фестиваль гумору в Академії пенсіонерів у режимі онлайн"

Поділитись з друзями: