Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Білоцерківці охоче вивчають історію рідного міста

 

Людмила Полях

11 вересня, напередодні Дня міста, яке цьогоріч відзначали 14 вересня, клуб «Водограй» Академії пенсіонерів провів захід, присвячений 987-річниці з дня заснування Білої Церкви. Організувала його проведення завідуюча відділом обслуговування центральної бібліотеки  Людмила Чупак.

 На краєзнавче свято «Мій рідний край, моя історія жива був запрошений кандидат історичних наук, Почесний краєзнавець України, завідуючий інформаційно-краєзнавчим сектором міської ЦБС Євген Чернецький.

Історик розповів про скарби, які можуть до цих пір знаходити в підземеллях як нашого міста, так і сусіднього села Шкарівка. Зокрема, пан Євген розповів про Юріївський літопис, який, можливо, колись вдасться знайти; про скарби гетьмана Івана Мазепи, що він привіз сюди із Батурина та які після його поразки в битві під Полтавою дісталися російському князю Голіцину.

Запросили до слова й журналіста газети «Тиждень» Людмилу Полях, яка розповіла не лише про саму газету, але й, враховуючи тематику зустрічі, розказала про те, як Біла Церква була містом, де Богдан Хмельницький, Іван Мазепа намагалися створити гетьманську столицю, та яку роль відіграв у житті міста фастівський полковник Семен Палій.

Також потішили присутніх своїм  декламуванням  віршів члени волонтерської команди «Твори добро», що працює при ДПТНЗ Білоцерківське ПТУ ім. Павла Поповича (керівник Марина Василенко). Зокрема, Матвій Коломієць, Катя Погребна, Владислав Мельніченко прочитали вірші поетів-краян Володимира Іванціва, Павла Ральченка, Анатолія Кульчицького.

Фотоальбом. Білоцерківці охоче вивчають історію рідного міста.

 


Варто зазначити, що такі заходи у клубі «Водограй» - не рідкість. Люди поважного віку охоче цікавляться історією рідного краю, тим самим підтверджують той факт, що вчитися – ніколи не пізно.

Поділитись з друзями: