Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

Свято дитинства

Із самого ранку 1 червня парк культури і відпочинку ім. Т.Г. Шевченка заполонили дитячі голоси. Юнь Білоцерківщини зібралася на святкування Міжнародного дитячого дня, який організували міські соціальні служби. Веселі естафети, конкурси, вікторини не залишили байдужими жодного присутнього – від малюка до старшокласника. Веселі клоуни, герої улюблених казок (актори драматичного театру) вручали найактивнішим солодощі та сувеніри. Учасники свята не тільки захоплено сприймали виступи юних артистів, а й самі завзято співали та танцювали на центральній площі парку.

Вагомий внесок у свято зробив Благодійний фонд Костянтина Єфименка, який разом із управлінням освіти і науки Білоцерківської міської ради (начальник Юрій Петрик) підготували подарунки, дипломи, грамоти переможцям міського етапу конкурсу «Я Київщини гордість і надія», та переможцям міських конкурсів «Безсмертний подвиг українського народу», «Чорнобиль очима дітей». Подяки за самовіддану, творчу й натхненну роботу з дітьми були вручені керівникам шкільних гуртків. Почесні медалі одержали 6 команд – переможців міської першості з пішохідного туризму.

Пригостивши всіх учасників свята смачним морозивом, директор Благодійного фонду Костянтина Єфименка Олена Ткач привітала від імені засновників усіх присутніх із Днем захисту дітей, зазначила, що це не просто дитяче свято, це однин із найсерйозніших і найвідповідальніших днів для дорослих, які зобов′язані захистити дитину від усього, що становить небезпеку, що позбавляє дитину права на щасливе дитинство. Представник Благодійного фонду Костянтина Єфименка побажала дітям гарного відпочинку, приємних літніх канікул і, звичайно, нових перемог у наступному навчальному році.

Швидко минуло свято, проте в пам′яті дітлахів нашого міста залишилися приємні спогади про всіх, хто турбується про їхнє щасливе дитинство.

До слова «інвалід» у мене, як, мабуть, і в багатьох сучасних людей, -дещо обережне ставлення, Погодьтеся, якось воно прийнятніше звучить у поєднанні декількох нейтральних слів – людина з обмеженими фізичними можливостями. Але цього травневого дня я зрозуміла:

Ми, наприклад, запланувавши поїздку, мандрівку, екскурсію, навіть не замислюємося над елементарним: чи обладнаний наш будинок пандусом, коли замовляти вантажний ліфт, щоб з′їхати на візочку з горішнього поверху, як подолати бордюр, бо, на жаль, робити це в нашому місті не завжди можна безпроблемно. Уявіть: для цих людей подібні речі треба продумувати завчасно. Та кожен їхній вихід у світ – це подія, враження, а потім і джерело спогадів.
Так було і цього разу, коли Благодійному фонду Костянтина Єфименка випала, я впевнена, велика честь - допомогти здійснити мрію багатьох візочників – прогулятися улюбленими місцями «Олександрії».
Бачити одночасно близько 40 людей на візочках, розуміючи, що за кожним із них своя непроста життєва історія, було важко перші 10 хвилин. А потім – я відчула тепло їхніх сердець, побачила блиск щастя в очах і зловила себе на думці
Я дякую членам МТІ «Фенікс», його очільниці Ніні Карпович за цю можливість – подарувати шматочок щастя для людей, які, на відміну від нас - фізично здорових осіб, уміють радіти кожній подарованій Богом хвилині життя і незламно вірять у людське добро.

Ніна Карпович, голова Товариства інвалідів «Фенікс»:

Від імені інвалідів-візочників, які 25 травня відвідали дендропарк «Олександрія», щиро дякую Вам, Костянтине Олексійовичу, за організацію такого свята та його фінансову підтримку. Цього дня 37 інвалідів, зазвичай прикутих до своїх візочків та чотирьох стін власних домівок, мали змогу побути наодинці з природою, подихати свіжим повітрям, наснажитися мальовничими куточками рідного парку. Повірте, така можливість для цих людей випадає дуже рідко, тому й згадують вони парк, щедре частування, увагу з Вашого боку ще й сьогодні.

Дай, Боже, Вам, Костянтине Олексійовичу, і всьому колективу фонду міцного здоров′я, невичерпної енергії та душевної наснаги.
Ще раз дякуємо й висловлюємо надію, що це лише успішний початок нашої співпраці в майбутньому.

 

Поділитись з друзями: