Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

10 років творчості, дружби і взаємодопомоги

29 грудня клуб «Криниця життя» відзначив свій 10-річний ювілей! Саме такої зимової пори був створений цей чудовий, потужний клуб, який упродовж багатьох років об’єднує творчих, непосидючих, талановитих білоцерківських пенсіонерів. Всі ці роки клуб очолює Лариса Михайлівна Бондарчук, яка переїхала до нашого міста за кілька років до початку діяльності Академії пенсіонерів при Благодійному фонді Костянтина Єфименка.

Дізнавшись про такий клуб, пані Лариса долучилася до його рядів. З тих пір вона є незмінним керівником клубу. Завдяки її вчительським навичкам, енергії, умінню працювати з людьми, творчому підходу вдалося зробити за ці роки дуже багато.

Так, на базі клубу діє однойменний ансамбль, художнім керівником якого є Ольга Руденко. До неї ансамблем керувала Раїса Чорна та Лариса Шкурак. Ансамбль багато разів представляв і клуб, і саму Академію пенсіонерів на багатьох сценах. Співучі люди поважного віку брали участь як в загальноакадемічних, так і міських заходах. Варто назвати учасників цього колективу. А це - Ніна Павловська, Ніна Редькіна, Ніна Лавренюк, Олександра Крикун, Ольга Тимошенко, Тамара Коломієць, Тетяна Котляр, Галина Тищенко, Антоніна Рибак, Наталія Канішевська-Петришина.

Але цього Ларисі Михайлівни видалося замало. І разом з Ольгою Руденко вони задумали створити танцювальний колектив. І ось уже Ольга Руденко, Ніна Павловська, Олександра Крикун, Антоніна Ярошенко, Галина Тищенко, Ніна Редькіна кружляють у танку з рушниками, який став візитівкою клубу. А далі демонструють все нові й нові танцювальні композиції. На жаль, під час війни орендувати залу для загальноакадемічних концертів ми не можемо. Тож танці поки відійшли на другий план.

І тут академісти придумають новий варіант дозвілля – гумористичні сценки! Самі ці мініатюрні шаржі розкрили комедійний і драматичний талант Ніни Редькіної, Ольги Тимошенко, Ольги Ковальчук, Лариси Хоменко, Олександра Соломка, Галини Тищенко, Наталії Канішевської – Петришиної. Тут треба додати, що в багажі клубу є ціла вистава «Доля матері», яка пройшла на сцені нашого білоцерківського театру!

Тож, як вже всі зрозуміли, на 10-річчя клубу було що продемонструвати: і пісні, і гуморески, і вірші. Лариса Михайлівна зазначила, що за 10 років клубу вдалося провести близько 290 різноманітних заходів, поїхати на різні екскурсії, взяти участь у фестивалях, міських заходах, конкурсах тощо.

Та наша розповідь була б неповною, якби не згадали й про волонтерську роботу клубу. З перших днів війни, поспілкувавшись з волонтерами, Лариса Михайлівна вирішила розпочинати роботу для допомоги фронту. Зрозуміло, що члени її клубу майже одноголосно підтримали свою координаторку. Відтак вже з березня і до цього дня вони пошили майже 7000 трусів та майже 8000 подушечок для наших військових на фронт. Допомагали обладнати позиції для територіальної оборони матрацами, ковдрами, посудом. Локомотивом цього процесу стала Лариса Бондарчук, яка шукала тканини, давала оголошення, контактувала з волонтерами, організувала роботу не лише свого клубу, а й представників інших клубів Академії пенсіонерів, які зголосилися до такої добровільної праці. Тож не дивно, що привітати з 10-річчям клубу завітала волонтерка Ксенія Оранська зі своєю командою, яка подарувала дуже креативний букет з таких необхідних для них ниток, а на додачу ще й ситцю та печива!

Але більше ні слова! Краще дивіться, як це було в наступних публікаціях.

Многая літа, «Криниця життя». Ви на 100% виправдовуєте свою назву!

Фоторепортаж "10 років творчості, дружби і взаємодопомоги"

Поділитись з друзями: