Контакти

м. Біла Церква

вул. Героїв Небесної Сотні, 24

тел.: 097 392 36 06

fond_efimenko@ukr.net

10 років творчого та гармонійного життя

 
Клуб «Гармонія» відзначив 10 років свого існування. Щоправда під такою назвою клуб працює з 2016 року, адже він сформований після реорганізації Академії пенсіонерів на базі двох чудових клубів – «Діамант» (куратор - Валерій Матвієць) та «Усмішка» (куратор – Євгеній Сінчук). Утім, члени клубу «Гармонія» по праву можуть святкувати десятиріччя, адже саме стільки вони разом дружать, подорожують, співають, святкують свої дні народження, беруть участь в загальноакадемічних та міських заходах.
 
Упродовж багатьох років координатором клубу є Таскіра Нізамутдинівна Максюта, творча, енергійна, товариська людина. Саме завдяки їй в клубі відбулося маса цікавих заходів. При клубі діє ансамбль «Гармонія», художнім керівником якого є також Таскіра Максюта. Вона була ведучою свята і насамперед подякувала Костянтину Єфименку за створення Академії пенсіонерів та багаторічному керівнику Благодійного фонду Костянтина Єфименка Олені Ткач за величезну кількість цікавих заходів, які були організовані за понад 10 років діяльності Академії пенсіонерів.
 
 
Чим жив цей клуб упродовж 10 років, в яких заходах брав участь, академісти змогли пригадати завдяки відео, що підготував Володимир Максюта на основі своїх відео- та фотозйомок. А де тільки не побував клуб! І на екскурсії їздили Київщиною, Черкащиною, і брали участь в арт-пікніку в парку «Олександрія», в міських заходах до Дня міста, в благодійних ярмарках, допомагали прибирати місто на весняних толоках. Пригадали академісти, як дві представниці їхнього клубу – Таскіра Максюта та Людмила Коболєва – стали переможцями конкурсу «Мадам Гармонія», побачили й фрагмент передачі «Білоцерківське надвечір’я» з Оленою Ткач на телеканалі «Крокус».
 
А затим всі охочі виступили з творчими номерами. Звичайно, першу скрипку в концерті зіграв ансамбль (склад: Марія Женжеруха, Галина Лиманчук, Таскіра Максюта, Марина Денисова, Валентина Шелухіна, Світлана Головко, Надія Яременко, Володимир Максюта, Валентин Кравцов, Євгеній Сергієнко). У його виконанні лунали пісні про Білу Церкву, Україну, народні та авторські пісні, а також гімн клубу «Гармонія», слова до якого написала поетеса, талановита членкиня клубу Марія Сударенкова, яка прочитала ще кілька своїх віршів.
 
 
Порадували своїми виступами і дует «Леґені» у складі Валентина Кравцова та Євгенія Сергієнка, сестер Надії та Віри Яременко, а також Таскіри та Володимира Максют. Сольно виступили Людмила Клименко, Марія Женжеруха та Анатолій Лисий, гуморески читала Надія Пархоменко, були й квартети та тріо. Одним словом, виступи на будь який смак!
Вітали клуб й представники ансамблю «Золота осінь» Зоя Марчук та Олена Хавруцька. Неймовірно красиву картину своїм одноклубникам подарувала Людмила Комендант. Звичайно долучився до привітань і Благодійний фонд Костянтина Єфименка.
 
Родзинкою заходу стала виставка-ярмарка в холі приміщення. Там академісти виставили всі свої ручні роботи: плетені шалі, декупажні вироби, вишивки, в’язані іграшки. Був і куточок «фронтовий». Там академісти продемонстрували всі свої роботи для армії: ситцеві труси, подушечки, в’язані носки, а також прапор України, який на знак вдячності підписали академістам бійці. А ще одним експонатом став корпус снаряду, який клуб планує після перемоги України передати до музею. Цей куточок не випадковий. Він символізує ще один етап в житті клубу: допомога фронту під час повномасштабного вторгнення. Адже з перших днів війни клуб почав плести маскувальні сітки, шити спідню білизну, подушки, збирати порожні слоїки для тушонки, ансамбль, а також дует Таскіри та Володимира Максют виступали на вулицях міста, щоб зібрати кошти та передати їх волонтерам для закупівлі необхідних речей.
 
 
Також під час свята подяки за плідну творчу роботу отримали ансамбль клубу та головний режисер, оператор, фотограф, майстер клубу Володимир Максюта. Тож хочеться побажати таким творчим людям міцного здоров’я, довгого віку та можливості багато років збиратися у своєму дружньому веселому колі.
 

 

Поділитись з друзями: